10 dažniausių plaukų priežiūros klaidų ir kaip jų išvengti?

plaukaiPlaukai spindi ne tik fizine prasme, bet ir emocine bei dvasine. Jie atspindi gyvenimo džiaugsmą, jaunystės energiją, o su metais tampa išminties simboliu. Kiekvienas natūralus atspalvis, nuo ryškaus vario iki sidabro sruogelių – suteikia plaukams ne tik fizinio grožio, bet ir gilią emocinę reikšmę, kurią žmogus nešioja kaip savo asmenybės dalį.

Plaukų priežiūra yra sudėtingas procesas, kuris reikalauja dėmesio ir tinkamų priemonių, tačiau net ir geriausių intencijų vedami galime padaryti klaidų, kurios gali pakenkti mūsų plaukų sveikatai. Dažnai šios klaidos yra paprastos ir gali būti lengvai išvengiamos, jei žinome, ką daryti ir ko vengti.

1. Naudojate per daug karštų formavimo priemonių

Dažnas plaukų džiovintuvų, tiesintuvų ar garbanojimo žnyplių naudojimas – gali rimtai pakenkti plaukų struktūrai. Karštis gali išsausinti plaukus, padaryti juos trapiais ir linkusiais lūžti. Prieš naudodami karštus įrankius – naudokite šilumos apsaugos purškiklius, kurie sumažina karščio poveikį plaukams. Žinoma, stenkitės kuo rečiau naudoti karšto formavimo įrankius, leiskite plaukams džiūti natūraliai, kai tik įmanoma, arba naudokite žemesnę džiovinimo temperatūrą.

2. Per dažnas plaukų plovimas

Per dažnas plaukų plovimas gali pašalinti natūralų plaukų aliejų, kuris yra būtinas plaukų drėkinimui ir apsaugai, o tai gali sukelti plaukų sausumą ir galvos odos dirginimą. Plaukų plovimo dažnumas turėtų priklausyti nuo plaukų tipo ir galvos odos būklės. Daugumai žmonių pakanka plauti plaukus du–tris kartus per savaitę. Taip pat būtinai rinkitės šampūnus, kurie nepašalina natūralių aliejų ir venkite produktų su agresyviomis cheminėmis medžiagomis.

3. Nenaudojate kondicionieriaus arba kaukių

Kondicionierius ir plaukų kaukės yra būtinos, kad plaukai būtų drėkinami ir apsaugoti. Jeigu nenaudosite šių produktų – plaukai gali tapti sausi, trapūs ir nepaklusnūs. Būtinai naudokite kondicionierių kiekvieną kartą po plovimo. Jis padeda išlaikyti plaukų drėgmę ir palengvina šukavimą. Giliai maitinamos kaukės turėtų būti naudojamos bent kartą per savaitę, kad atstatytų plaukų drėgmės balansą ir sustiprintų jų struktūrą. Taip pat reguliariai turėtų būti vartojami ir Dailyspoon vitaminai plaukams, kurie pamaitins Jūsų plaukus iš vidaus.

4. Naudojate netinkamus šukavimo įrankius

Naudojant nepatogias arba prastos kokybės šukas ar šukavimo įrankius – galima pažeisti plaukus, sukelti jų lūžimą ir susivėlimo problemas. Kasdien būtinai naudokite šukas su plačiais dantimis arba specialius antistatinį poveikį turinčius įrankius, kad išvengtumėte plaukų lūžimo ir šiaušimosi. Niekada nesukite plaukų, kai jie yra drėgni, nes tuomet jie yra labiausiai linkę lūžti. Naudokite šukas arba švelnų šepetį ir šukuokite nuo plaukų galiukų link šaknų.

5. Naudojate pernelyg daug produktų

Naudojant per daug plaukų produktų, tokių kaip geliai, lakai ar putos – galima sukelti plaukų užsikimšimą, o tai neleidžia jiems kvėpuoti ir gali sukelti galvos odos problemas. Tepkite tik reikiamą kiekį produktų, kad išvengtumėte per didelio kaupimosi. Laikykitės produkto nurodymų ir neperkraukite plaukų. Jei naudojate daug produktų – svarbu reguliariai plauti plaukus, kad pašalintumėte likučius ir nešvarumus.

6. Nenaudojate apsaugos nuo karščio produktų

Nenaudojant šilumos apsaugos produktų prieš naudojant karštus įrankius – plaukai tampa pažeidžiami ir gali prarasti savo sveiką išvaizdą. Prieš naudodami karštus įrankius – purkškite plaukus priemonėmis, kurios saugo nuo karščio. Jis sukuria apsauginį sluoksnį ir sumažina karščio poveikį.

7. Nepakankamai apsaugote plaukus nuo aplinkos veiksnių

Nesaugodami plaukų nuo saulės, vėjo, drėgmės ar taršos – galite pakenkti jų struktūrai ir sukelti įvairias problemas. Pasirinkite produktus su UV filtrais, kurie apsaugo plaukus nuo saulės spindulių. Būtinai kasdien naudokite skrybėles, šalikus ar kepures, kad apsaugotumėte plaukus nuo saulės, vėjo ir kitų aplinkos veiksnių.

8. Neatsižvelgiate į plaukų tipą

Naudojant produktus, kurie nėra pritaikyti jūsų plaukų tipui – galite nepasiekti norimų rezultatų ir netgi pakenkti plaukams. Rinkitės šampūnus, kondicionierius ir kaukes, kurie yra pritaikyti jūsų plaukų tipui (sausiems, riebiems, garbanotiems ar ploniems plaukams…). Jei nesate tikri, kokie produktai yra tinkamiausi jūsų plaukams – kreipkitės į plaukų priežiūros specialistą.

9. Pamirštate rūpintis galvos oda

Galvos oda yra svarbi plaukų sveikatai, tačiau dažnai pamirštama. Nesirūpindami galvos oda – galite sukelti plaukų slinkimą, sausumą ar niežėjimą. Reguliarus galvos odos šveitimas padeda pašalinti negyvas ląsteles ir nešvarumus, taip pat skatina sveiką plaukų augimą. Jei pastebite galvos odos problemas, tokias kaip niežėjimas, pleiskanos ar pernelyg sausumas – naudokite specializuotas priemones ir kreipkitės į specialistą.

10. Naudojate netinkamas šampūno ir kondicionieriaus technikas

Netinkamo šampūno ir kondicionieriaus naudojimo technikos gali pakenkti plaukams, pvz., netinkamas produkto tepimas arba per ilgas palikimas. Tepkite šampūną ant drėgnų plaukų šaknų ir švelniai masažuokite galvos odą, kad pašalintumėte nešvarumus. Nenaudokite per daug produkto ir gerai išskalaukite. Tepkite kondicionierių tik ant plaukų galiukų, kad nesukeltumėte papildomo riebumo šaknims. Palikite kondicionierių pagal gamintojo nurodymus ir gerai išskalaukite.

Plaukų priežiūra yra svarbus ir nuolatinis procesas, kuris reikalauja atsargumo ir žinių. Atminkite, kad kiekvieno plaukai yra unikalūs, todėl svarbu pritaikyti priežiūros rutiną pagal individualius poreikius ir siekti geriausių rezultatų.

24-94a

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode