Šiaurės Indijoje trečiadienį nuo bėgių nuriedėjus keliems greitojo traukinio vagonams sužeisti mažiausiai 42 keleiviai, pranešė policija.

Vos prieš kelias dienas šalyje įvyko dar viena traukinio avarija, nusinešusi 23 gyvybes.

Šiaurinėje Utar Pradešo valstijoje paryčiais traukiniui įsirėžus į sunkvežimį nuvirto 12 vagonų, naujienų agentūrai AFP sakė Indijos geležinkelių atstovas Anilas Saxena (Anilas Saksena).

„Išsiuntėme pagalbos tarnybų komandų į gelbėjimo operacijas; visi sužeistieji buvo nuvežti į ligoninę“, – teigė jis.

Rajono policijos vadas Sanjeevas Tyagi (Sandživas Tjagis) AFP iš įvykio vietos sakė, kad „per incidentą buvo sužeisti apie 42 žmones; dauguma jų patyrė nesunkių sužalojimų“.

Tai jau antras toks incidentas šioje daugiausiai gyventojų turinčioje Indijos valstijoje per kelias pastarąsias dienas. Šeštadienį vienam greitajam traukiniui nulėkus nuo bėgių ir įsirėžus į kelis gyvenamuosius pastatus, žuvo 23 žmonės, o dar 150 buvo sužeisti.

Indijos geležinkelių tinklas yra ketvirtas didžiausias pasaulyje pagal ilgį. Traukiniai yra populiariausia indų susisiekimo priemonė: kasdien jais važinėja 22 mln. keleivių.

Vis dėlto šalyje traukiniai dažnai patenka į avarijas. Ekspertai mano, kad taip yra dėl nepakankamo geležinkelių finansavimo ir prastų saugumo standartų.

Delis, rugpjūčio 23 d. (AFP-BNS).


Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode