Ginkluoti užpuolikai vėlų pirmadienio vakarą Nigerijoje iš autobuso pagrobė 11 žmonių, vykusių į pietinį šalies miestą Port Harkortą naujienų agentūrai AFP pranešė iš nelaimės vietos pabėgęs autobuso keleivis.

Netoli Port Harkorto esantis regionas yra dažna žmonių grobimo vieta. Pagrobę žmones užpuolikai vėliau siekia gauti išpirkas. Čia rugpjūtį taip pat buvo pagrobti 16 žmonių.

„Jie surengė mums pasalą maždaug 9 val. vakaro (23 val. Lietuvos laiku) (...) ir paprašę mūsų išlipti iš autobuso jie bandė nutempti mus į krūmyną. Tačiau penki iš mūsų pabėgo dar prieš atvykstant policijai ir kariams“, - sakė Amiekro Princewillas (Amiekras Prinsvilas).

Po išpuolio saugumo pajėgos apieškojo vietovę, teigia kitas nuo atakos pabėgęs autobuso keleivis.

„Jie su aukomis nuėjo toli į mišką dar prieš atvykstant saugumo darbuotojams“, - kalbėjo Bright Belekwe (Brait Belekve).

„Banditai surengė mums pasalą ir bandė mus nutempti į krūmyną. Aš ir dar keturi žmonės pabėgo prieš atvykstant policijai“, - pridūrė ji.

Šis pagrobimas yra trečias Nigerijoje per pastaruosius du mėnesius.

Vilnius, rugpjūčio 29 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode