Australijos senelių namuose gripo protrūkis nusinešė septynių jų gyventojų gyvybes, o dar 116 senjorų ir įstaigos darbuotojų užsikrėtė šiuo virusu, penktadienį pranešė vienas pareigūnas.

Šiaurės rytinėje Viktorijos valstijoje esančiuose Vanagratos Šv.Jono senelių namuose nuo rugpjūčio 16-osios mirė septyni 70-94 metų amžiaus gyventojai, sakė valstijos vyriausiasis sveikatos pareigūnas Brettas Suttonas (Bretas Satonas).

„Pas mus – pačios didžiausios gripo epidemijos įkarštis, o pagyvenę žmonės yra viena iš didžiausių rizikos grupių“, – sakė jis žurnalistams.

Dauguma iš 146 senelių namų gyventojų buvo paskiepyti, tačiau pagyvenusių žmonių organizmą skiepai veikia silpniau, nurodė jis. Be to, skiepai apsaugo ne nuo visų šio viruso atmainų.

Gripu apsikrėtė iš viso 123 žmonės, įskaitant tiek senelių namų gyventojus, tiek darbuotojus, o septyni žmonės mirė.

Visi tie septyni asmenys sirgo kitomis ligomis, dėl kurių jų organizmas buvo pažeidžiamesnis, sakė B.Suttonas. Jo teigimu, gripo protrūkis senelių namuose beveik baigėsi, tačiau dar vieno užsikrėtusio senjoro gyvybei gresia pavojus.

Viktorijos vyriausiasis sveikatos pareigūnas tvirtino, kad šis protrūkis yra didžiausias, su kokiu jis yra susidūręs per darbo šiame poste septynerius metus.

Senelių namai perspėjo valstijos sveikatos departamentą apie protūkį likus dviem dienoms iki pirmo užfiksuoto mirties atvejo, sakė jis. Pareigūnai senelių namuose atliko patikrinimą, tačiau jokių pažeidimų, susijusių su ligų prevencija ir kontrolės procedūromis, neaptiko.

Šiemet Viktorijos valstijoje, turinčioje 6,2 mln. gyventojų, užfiksuota per 11 tūkst. gripo atvejų.

Melburnas, Australija, rugsėjo 1 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode