Netoli Ramiojo vandenyno salų valstybės Vanuatu krantų ketvirtadienį įvykęs stiprus 6,4 balo žemės drebėjimas cunamio nesukėlė, taip pat kol kas negauta jokių pranešimų apie padarytą žalą, pranešė pareigūnai.

JAV Geologijos tarnybos (USGS) duomenimis, požeminiai smūgiai buvo užfiksuoti 7 val. 9 min. vietos (trečiadienį 23 val. 9 min. Lietuvos) laiku; jų epicentras buvo maždaug už 143 km į pietryčius nuo Vanuatu sostinės Port Vilos, o židinys – 200 km gylyje.

Havajuose įsikūręs Ramiojo vandenyno cunamių perspėjimo centras nurodė, kad šis seisminis įvykis niokojančių bangų pavojaus nesukėlė.

Vanuatu nacionalinio stichinių nelaimių valdymo biuro atstovė sakė, kad jokių pranešimų apie žalą kol kas negauta.

„Žemės drebėjimas buvo stiprus, bet jis įvyko labai giliai. Todėl nesitikime jokių sugriovimų“, – ji sakė naujienų agentūrai AFP.

Vanuatu patenka į vadinamąjį Ramiojo vandenyno ugnies žiedą – tektoninių plokščių susidūrimo zoną, kur dažnai įvyksta žemės drebėjimų ir ugnikalnių išsiveržimų.

Velingtonas, rugsėjo 21 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode