Prie Naujosios Zelandijos parlamento vienas vyras ketvirtadienį padegė save ir buvo hospitalizuotas sunkios būklės, pranešė policija.

Šis incidentas įvyko likus dviem dienoms iki visuotinių rinkimų.

Ugniagesiai ir greitosios pagalbos medikai nuskubėjo padėti liepsnojančiam vyrui. Žurnalistai, buvę prie parlamento pastato Velingtone, sakė, kad tas nukentėjusysis buvo pavienis protestuotojas.

Naujosios Zelandijos radijas citavo įvykio liudininkus, sakiusius, kad jie matė tą vyrą laikant plakatą su užrašu, susijusiu su šeimų ginčus sprendžiančiu teismu.

Vienas neįvardytas praeivis sakė radijui pamatęs incidentą iš šalimais esančio viešbučio „Backbencher“.

„Vis sužiuro per langus, po to žmonės pradėjo bėgti iš „Backbencher“ su vandens kibirais ir panašiais daiktais“, – teigė liudininkas.

„Nelabai mačiau, kas dedasi, bet kai dūmai išsisklaidė, ant žemės gulėjo tas žmogus. Jis buvo akivaizdžiai apdegęs“, – pridūrė radijo pašnekovas.

Policija neatskleidė, ar nukentėjusiojo tapatybė žinoma, taip pat kokie galėjo būti jo motyvai.

Vyresnysis seržantas Glenas Turneris (Glenas Terneris) sakė žurnalistams, kad atliekant tyrimą bus peržiūrėti apsaugos kamerų įrašai.

„Tokie dalykai labai neįprasti, tai didžiulė nelaimė“, – pridūrė G.Turneris.

Šiuo metu Naujojoje Zelandijoje tęsiasi įtempta rinkimų kampanija, per kurią konservatyvių pažiūrų premjeras Billas Englishas (Bilas Inglišas) stengiasi atremti centro kairiosios varžovės Jacindos Ardern (Džasindos Ardern) iššūkį.

Velingtonas, rugsėjo 21 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode