Kalifornijoje siautėjantys miško gaisrai nusinešė jau 38 gyvybes, pranešė ugniagesių tarnyba šeštadienį, kai daugiau kaip 10 tūkst. ugniagesių stengiasi sutramdyti 16 didelių gaisrų ir evakuota apie 100 tūkst. gyventojų.

Per savaitę išdegė 864 kv. km gyvenviečių, miškų ir kitokių valdų, nurodo Kalifornijos miškų ir priešgaisrinės apsaugos departamentas „Cal Fire“.

„Šie gaisrai buvo itin destruktyvūs, sunaikinta apie 5700 statinių“, – pažymi „Cal Fire“, pateikdamas aukų statistiką, kad nuo šeštadienio ryto aukų skaičius padidėjo nuo 35 iki 38; vien Sonomos apygardoje žuvusiųjų yra 20, dingusiųjų – daugiau kaip 200.

Pasak laikraščio „Sacramento Bee“, viso regiono – Santa Rozos, Napos, Sonomos, Petalumos ir Novato – bažnyčios priglaudė nukentėjusius nuo gaisrų žmones; jose ilsisi ir išvargę ugniagesiai.

Kalifornijos gubernatorius Jerry Brownas (Džeris Braunas) paskelbė, kad Baltieji rūmai atsiliepė į prašymą skirti tiesioginę paramą keturių apygardų gyventojams, pažadėtas finansavimas nuniokotų Napos ir Sonomos vynuogynų savininkams.

Los Andželas, spalio 15 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode