Prie šiaurinių Haičio krantų nuskendus migrantų laivui dingo maždaug 40 žmonių, pranešė pareigūnai.

Paieškos komandos, tikrinusios vandenis prie Vėžlių salos, sekmadienį išgelbėjo septynis žmones, pranešė Haičio civilinių nepaprastųjų situacijų agentūra.

Laivas nuskendo anksčiau sekmadienį išplaukęs iš Vėžlių salos į Providensialeso salą Terkso ir Kaikoso Salose, už maždaug 200 km į šiaurę.

Kaip pasakojo išgyvenusieji, kurių trys grįžę į Haitį buvo paguldyti į ligoninę, laivu plaukė 50 žmonių.

Saloje, kur daugiau kaip 60 proc. gyventojų turi pragyventi už mažiau nei 2 dolerius (1,7 euro) per dieną, būna daug bandymų nelegaliai pasiekti Bahamas ar Terkso ir Kaikoso Salas.

Per pastaruosius penkerius metus tūkstančiai jaunų haitiečių migravo į Čilę ar Braziliją – šalis, kurių vizas gauti lengviau.

Nors anksčiau daug haitiečių migruodavo į Jungtines Valstijas, ypač į Floridą, dabar pagrindinis migrantų srautas nukrypo į Kanadą ir kitas kaimynines šalis.

Po šalį nuniokojusio 2010 metų žemės drebėjimo maždaug 60 tūkst. haitiečių buvo suteiktas laikinas ginamų asmenų statusas Jungtinėse Valstijose, tačiau JAV prezidento DonaldoTrumpo (DonaldoTrampo) administracija yra sakiusi, kad ši tvarka liausis galioti šių metų pabaigoje.

Port o Prensas, spalio 16 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode