Prancūzijos policijai buvo pranešta apie keletą vagysčių autobusuose, važiuojančiuose maršrutu Paryžius–Bovė oro uostas, bet pareigūnams nesisekė išspręsti mįslės, kas 75 minutes trunkančios keliones metu apšvarina keleivius.

Praėjusią savaitę vienas pastabus autobuso vairuotojas vis dėl to padėjo sučiupti vagišius, kai pastebėjo, kad besiruošiant kelionei iš Paryžiaus į, pigias avialinijas gausiai aptarnaujantį Bovė oro uostą, į jo vairuojamą autobusą įkeliamas įtartinas lagaminas.

Gavę pranešimą apie didelį rudą lagaminą, kuris atrodė kartais savaime sujudantis, atvykus į Bovė policija sulaikė rumuną, atėjusį atsiimti įtartino lagamino ir mažesnės juodos kuprinės.

Lagamine policija rado kitą vyrą. Jis, patekęs į bagažo skyrių, specialia virvele atsegdavo savo lagaminą ir išlindęs iškraustydavo kitų keleivių bagažą.

„Juodoje kuprinėje radome du nešiojamuosius kompiuterius, pinigų ir kitų vertingų daiktų“, – naujienų agentūrai AFP sakė anonimu norėjęs likti policijos šaltinis.

Abu apie 40 metų įtariamieji yra atvykėliai iš Rumunijos, anksčiau teisti už vagystes.

Pirmadienį teismas nusprendė lagamine lindėjusiam vyrui skirti 8 mėn. laisvės atėmimo, o jo pagalbininką – nuteisti kalėti metus, nes jis anksčiau yra įvykdęs sunkesnių nusikaltimų, sakė prokuroras Florent'as Boura (Floranas Bura).

Lilė, Prancūzija, spalio 17 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode