Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) ketvirtadienį pasakė, kad susitikę Briuselyje ES lyderiai išreikš vienybę su Madridu, tebetvyrant Katalonijos nepriklausomybės krizei.

Ispanijai mėginant išspręsti didžiausią politinę krizę per kelis dešimtmečius, Prancūzijos vadovas atvyko į dviejų dienų susirinkimą su kitais Europos lyderiais ir sakė, kad ES dar kartą patvirtins remianti premjerą Mariano Rajoy (Marianą Rachojų).

E. Macronas taip pat pabrėžtinai kalba apie vieningo fronto svarbią derybose su Didžiosios Britanijos premjere Theresa May (Tereza Mei) dėl Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos.

Pasak jo, visos 27 ES narės palaiko „vienintelį derybininką“ – Europos Sąjungos vyriausiąjį „Brexit“ derybininką Michelį Barnier (Mišelis Barnjė).

E. Macronas dar sakė esąs „labai laimingas“, kad gali kovoti su izoliacionistinėmis tendencijomis Prancūzijoje ir priminti pasauliui apie „Prancūzijos atsidavimą Europos vėliavai“.

Briuselis, spalio 19 d. (AFP-AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode