Afganistano sostinėje penktadienį per vakaro pamaldas šiitų mečetėje susisprogdinus mirtininkui, žuvo mažiausiai 22 žmonės – apie dar vieną išpuolį Kabule pranešė penktadienį pareigūnai.

„Kol kas turime 22 negyvus žmones, atvežtus į ligonines Kabule, ir 16 sužeistųjų“, – sakė naujienų agentūrai AFP Sveikatos ministerijos viešųjų ryšių tarnybos vadovas Mohammadas Ismailas Kawusi (Mohamadas Ismailas Kavusis)

„Mirtininkas sprogdintojas užėjo į mečetę Kabulo miesto 13-ajame policijos rajone ir ėmė šaudyti į besimeldžiančius žmones“, – sakė naujienų agentūrai AFP kitas pareigūnas – Kabulo kriminalinio skyriaus vadovas generolas Mohammadas Salimas Almasas (Mohamadas Salimas Almasas), dar pavadinęs tą vyrą savižudžiu sprogdintoju.

Tuo tarpu naujienų agentūrai „The Associated Press“ (AP) vienas pareigūnas Vidaus reikalų ministerijoje sakė, kad, mirtininkui susisprogdinus šiitų mečetėje, žuvo mažiausiai 30 žmonių, sužeisti 45. Pasak jo, užpuolikas atėjo pėsčias, užėjo į Imamo Zamano mečetę sostinės Dašti Barčio rajone ir susisprogdino.

Liudininkai vietinei žiniasklaidai minėjo daugiau kaip 30 žuvusiųjų ir apie 50 sužeistųjų, bet šie skaičiai kol kas nėra patvirtinti.

Kabulo policijos atstovas Abdulas Basiras Mujahidas (Abdulas Basiras Mudžahidas) sakė, kad mečetės viduje buvo sprogimas, bet neaišku, ar ten sprogo granata, ar susisprogdino mirtininkas. Jis dar pridūrė nežinąs, kiek žmonių žuvo ar sužeista.

Kol kas atsakomybės dėl šio išpuolio niekas neprisiėmė.

Kabulas, spalio 20 d. (AFP-AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode