Stiprus 6,3 balo žemės drebėjimas antradienį kratė rytinę Indonezijos dalį, griuvo pastatai, žmonės bėgo iš savo namų.

Požemio stichija smogė 32,4 km gylyje, smūgių epicentras buvo 32 km į vakarus nuo Hilos Ambono saloje, nurodė JAV geologijos tarnyba (USGS).

Pranešimų apie nukentėjusius žmones negauta, cunamio pavojus neskelbtas. Anot USGS, žūčių ar didesnių sugriovimų tikimybė yra maža.

„Nuostolių yra, jie vertinami“, – sakė Indonezijos meteorologijos ir geofizikos agentūros pareigūnas Mochammad Riyadi (Mokamedas Rijadis).

Pasak šios agentūros, minimas žemės drebėjimas buvo vienas iš penkių per 30 minučių užregistruotų virpesių Molukų provincijoje; kiti buvo silpnesni nei 6 balai.

„Žmones apėmė panika, jie bėgo iš namų ir pastatų“, – sakė nacionalinės nelaimių valdymo agentūros atstovas Sutopo Purwo Nugroho (Sutopas Purvas Nugrohas).

Indonezija patenka į vadinamąjį Ramiojo vandenyno ugnies žiedą, pasižymintį dideliu tektoniniu aktyvumu, dažnais žemės drebėjimais ir ugnikalnių išsiveržimais.

Pernai gruodį per žemės drebėjimą Ačeho provincijoje Indonezijos vakaruose žuvo daugiau kaip 100 žmonių, daugybė buvo sužeista, dešimtys tūkstančių tapo benamiais.

Džakarta, spalio 31 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode