Jungtinės Valstijos ketvirtadienį paskelbė naujas sankcijas Venesuelos prezidento Nicolas Maduro (Nikolo Maduro) vyriausybei; jomis nusitaikyta į 10 pareigūnų, įtariamų korupcija ir kišimusi į regioninius šios Pietų Amerikos šalies rinkimus.

Į asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą, be kita ko, įtraukti keli Venesuelos Nacionalinės rinkimų tarybos nariai, įskaitant jos viceprezidentę, šalies kultūros ministras Ernesto Villegasas (Ernestas Viljegasas) ir Venesuelos ambasadorius Italijoje Julianas Rodruiguezas (Chulijanas Rodrigesas).

„Šie asmenys yra susiję su trukdymu rinkimų procesui, cenzūra žiniasklaidoje arba korupcija Venesuelos valstybinėse maisto programose“, – sakoma JAV iždo departamento pranešime.

Naujosios JAV sankcijos įsigaliojo Europos Sąjungai besiruošiant paskelbti Karakasui ginklų embargą. Planuojama, kad Bendrijos lyderiai sankcijas Venesuelos atžvilgiu patvirtins lapkričio 13-ąją.

„Kadangi Venesuelos vyriausybė ir toliau negerbia savo žmonių valios, mūsų žinutė išlieka aiški: JAV nestovės nuošaly, kol N. Maduro režimas ir toliau griaus Venesuelos demokratinę tvarką ir klestėjimą“, – sakoma JAV iždo sekretoriaus Steveno Mnuchino (Stiveno Mnučino) pranešime.

N. Maduro pozicijos pastaruoju metu sustiprėjo: prezidentas užgniaužė keturis mėnesius trukusius protestus, per kuriuos žuvo 125 žmonės, suformavo Konstitucinę asamblėją iš savo sąjungininkų ir paveržė įstatymų leidžiamąją galią iš opozicijos dominuojamos Nacionalinės Asamblėjos.

Naftos turtinga Venesuela šiuo metu išgyvena ekonomikos krizę, dėl kurios šalies gyventojams trūksta būtiniausių maisto produktų ir vaistų.

Vašingtonas, lapkričio 9 d. (AFP-„Interfax“-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode