Singapūre trečiadienį susidūrus dviem traukiniams buvo sužeisti mažiausiai 28 žmonės, pranešė pareigūnai.

Tai naujausias incidentas problemų persekiojamoje miesto metropoliteno sistemoje. Sužeisti keleiviai buvo nuvežti į ligoninę, daugumos jų sužeidimai nedideli, pranešė Singapūro civilinės gynybos pajėgos.

Transporto pareigūnai sakė, kad vienas traukinys rytinio piko valandą atsitrenkė į stovėjusį sugedusį traukinį Džu Kuno stotyje vakariniame miesto pakraštyje.

„8 val. 19 min. antrasis traukinys sustojo už pirmojo sugedusio traukinio. 8 val. 20 min. antrasis traukinys netikėtai pajudėjo į priekį ir atsitrenkė į pirmąjį traukinį“, – sakoma bendrame Sausumos transporto administracijos (LTA) ir traukinių kompanijos SMRT pareiškime.

Vėliau LTA ir SMRT nurodė, kad 26 keleiviai ir du SMRT darbuotojai dėl „nesunkių ar vidutinių sužeidimų“ buvo nuvežti į netoliese esančias ligonines ir kad dauguma jų, suteikus medicininę pagalbą, buvo paleisti.

LTA ir SMRT sakė tiriančios incidentą, išprovokavusį naują kritikos metropolitenui bangą socialiniuose tinkluose.

Tankiai apgyvendinto miesto metropoliteną, kuriuo Singapūras kažkada didžiavosi ir kurio jam pavydėjo kaimynai, pastaraisiais metais persekiojo vėlavimo problemos ir gedimai, pykdantys visuomenę, nes automobilio laikymo kaštai šiame finansų centre yra vieni didžiausių pasaulyje.

Trečiadienio susidūrimas buvo antras per Singapūro masinio greitojo transporto sistemos 30 metų istoriją. Pirmasis įvyko 1993 metais, per jį buvo sužeista 160 keleivių, rašė vietos laikraštis „The Straits Times“.

Singapūras, lapkričio 15 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode