Didžiosios Britanijos parlamento ceremonmeistere pirmąkart per 650 metų tapo moteris – penktadienį į šias pareigas buvo paskirta Sarah Clarke (Sara Klark).

Šias pareigas einantis asmuo turi itin svarbų vaidmenį: po rinkimų jis atidaro parlamentą; į jo pareigas taip pat įeina beldimas į Bendruomenių Rūmų duris, kai reikia parlamentarus sukviesti pasiklausyti karalienės kalbos.

Į šias pareigas skiriamas vienas Lordų Rūmų narys; tuose rūmuose monarchas kreipiasi į įstatymų leidėjus. Naujajai ceremonmeisterei bus suteiktas pirmasis „Ledi Juodojo Skeptro tvarkdarės“ (Lady Usher of the Black Rod) titulas.

Buvusi Vimbldono teniso turnyro direktorė S. Clarke kitų metų sausį perims pareigas iš dabartinio „Džentelmeno tvarkdario“ (Gentleman Usher) Davido Leakey (Deivido Likio).

S. Clarke sakė, kad gavusi pasiūlymą užimti parlamento ceremonmeisterės pareigas, jaučiasi „pagerbta ir pamaloninta“.

„Lordų Rūmai yra vieta, kur mažiausia detalė yra tokia pat svarbi kaip ir bendras vaizdas, o paveldo bei tradicijų gilumas yra neprilygstamas“, – teigė ji.

Į jos pareigas įeis ne tik vadovavimas valstybiniam parlamento atidarymui, bet ir kitoms valstybinėms ceremonijoms.

S. Clarke vadovaus Lordų Rūmų durininkams bei pareigūnui, atsakingam už skeptrą, kuriuo beldžiama į Atstovų Rūmų duris.

Londonas, lapkričio 17 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode