Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pirmadienį pareiškė, kad Minskas nesikiša į įvykius Ukrainoje, nors jie daro didžiulę įtaką respublikai.     

Tai A. Lukašenka sakė pirmadienį susitikęs su buvusiu Ukrainos prezidentu Viktoru Juščenka. 

Trečiasis Ukrainos prezidentas V. Juščenka, atėjęs į valdžią per Oranžinę revoliuciją, vadovavo šaliai 2005–2010 metais. 

„Jums žinoma mano pozicija dėl įvykių Ukrainoje. Mes tikrai nenorime kištis į įvykius Ukrainoje. Kalbant grubiai, tai ne mūsų reikalas, jei mūsų neprašoma. Nors, pasakysiu atvirai, įvykių Ukrainoje poveikis mums – labai didelis. Ypač kalbant apie tai, kas mums kelia susirūpinimą – ginklų gabenimas per Ukrainos sieną. Konfiskuojame labai daug ginklų“, – sakė A. Lukašenka, kurį cituoja prezidentūros spaudos tarnyba.     

Anot prezidento, nustatoma atvejų, kai ginklai keliauja į Baltarusiją iš Ukrainos per Rusiją. 

„Kai tiriamos baudžiamosios bylos, mes taip pat fiksuojame tokius faktus. Sakiau tai ir Rusijos prezidentui. Būtent tai mums kelia didžiausią susirūpinimą“, – sakė A. Lukašenka.  

„Tačiau, tiesą sakant, galėtų būti daug blogiau, – kalbėjo A. Lukašenka.  – Nėra tautų susipriešinimo. Tai yra svarbiausia. Tai teikia vilties. Tai mūsų gerų santykių pamatas. Problemų daug, ir aš esu pasirengęs jas svarstyti.“

Minskas, spalio 8 d. („Interfax“-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode