Sprogimas, nugriaudėjęs antradienį šalia Turkijos policijos autobuso netoli Stambulo istorinio centro nusinešė septynių pareigūnų ir keturių civilių gyvybes, o šis išpuolis dar labiau padidino susirūpinimą dėl saugumo, išaugusį po virtinės atakų Turkijos didžiausiame mieste.

Sprogdinimu taikiniu tapo autobusas, vežęs Stambulo riaušių policijos pareigūnus centriniame Bejazido rajone, netoli pagrindinių šio miesto turistų traukos centrų, Stambulo gubernatorius Vasipas Sahinas (Vasipas Šachinas) sakė per tiesioginę Turkijos televizijos transliaciją.

„Septyni policininkai ir keturi piliečiai neteko gyvybių“, – nurodė gubernatorius ir pridūrė, jog buvo sužeisti dar 36 žmonės, iš jų trys sunkiai.

Pranešimuose sakoma, kad sprogimas nugriaudėjo šalia Vezedžilero metropoliteno stoties, esančios netoli svarbių senamiesčio objektų, tokių kaip Suleimanijos mečetė.

Ta metropoliteno stotis dėl visa pikta buvo uždaryta

Nuotraukose matėsi du policijos autobusai, iš kurių vienas buvo smarkiai sulamdytas, ir keli lengvieji automobiliai, o aplinkinių parduotuvių vitrinos buvo išdaužytos sprogimo bangos.

Televizijos reportažuose matėsi išminuotojai, tikrinantys įvykio vietą, įtardami, kad ten galėjo būti padėta kita bomba. Pranešimuose sakoma, kad ekspertai atliko bent vieną valdomą sprogdinimą.

Netoliese esančiame Stambulo universitete buvo atšaukti suplanuoti egzaminai.

Pranešimuose sakoma, kad įvykio vietoje buvo girdimi šūviai, o nuotraukose matėsi policininkai, dėvintys neperšaunamas liemenes ir išsitraukę ginklus.

Sprogimas driokstelėjo prie prabangaus viešbučio „Celal Aga Konagi“, įrengtame puošniame Osmanų imperijos laikų pastate, kuriame dažnai apsistoja užsieniečiai.

Kol kas nebuvo jokios informacijos, kam tenka atsakomybė už šią ataką.

Stambulas, Turkija, birželio 7 d. (AFP-BNS)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode