Dvi Kinijos plieno gamybos kompanijos antradienį pranešė apie susijungimą, po kurio bus sukurta antra pagal dydį pasaulyje plieno gamintoja. Apie susijungimas pranešta tuo metu, kai rinkoje fiksuojamas plieno perteklius dėl gamybos perviršio Kinijoje.

Antra pagal dydį pasaulyje ekonomika siekia pertvarkyti savo gremėzdišką valstybinį sektorių, ypač plieno pramonę, ir jungia įmones bei jas restruktūrizuoja, kad išspręstų chroniško gamybos perviršio problemą.

Antra pagal dydį Kinijos plieno gamybos kompanija „Baosteel Group“ išleis naujų akcijų perimamos bendrovės „Wuhan Iron and Steel Group“ akcininkams. Apie tai Šanchajaus biržą informavo abi valstybinės įmonės.

Daugiau informacijos apie numatomą sandorį nepateikiama. Abi bendrovės yra atitinkamai penkta ir vienuolikta pasaulyje pagal plieno gamybos apimtis.

Nauja įmonę vadinsis „China Baowu Iron and Steel Group“. Sandoriui jau pritarė Kinijos rinkos priežiūros tarnyba. Laukiama vyriausybės pritarimo.

Minėtų dviejų kompanijų bendros plieno gamybos apimtys pernai siekė 60,7 mln. tonų, rodo Pasaulio plieno gamintojų asociacijos duomenys. O po susijungimo nauja kompanija taps antra didžiausia pasaulyje po „ArcelorMittal“.

Ekspertai mano, kad „Baosteel Group“ ir „Wuhan Iron and Steel Group“ susijungimas žymi tik didelių pokyčių Kinijos plieno pramonėje pradžią.

Šanchajus, rugsėjo 20 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode