Viadukas įgauna vaizdą

Prieš šventes vyko pėsčiųjų viaduko per geležinkelį nuo Mindaugo gatvės iki Bažnyčios gatvės skersinių metalinių konstrukcijų užkėlimo darbai. Jie vyko sklandžiai ir dabar jau galima pamatyti konkretesnį viaduko vaizdą.

 

Teigiama, kad šis viadukas bus moderniausias tokio pobūdžio objektas Lietuvoje. Jis padės mažeikiškiams saugiai, greitai, patogiai pėsčiomis ar dviračiais judėti iš vienos miesto dalies į kitą. Žmonės su negalia, vežantys vaikus vaikiškais vežimėliais ar dviratininkai iki dengtos tilto perėjimo dalies galės keltis liftais.

Tačiau galima manyti, kad šios techninės atkarpos įveikimas užims daugiau laiko. Jeigu jūs lipsite ir nulipsite laiptais pėstute, tai turėsite įveikti papildomą kelio atkarpą, kuri pailgės beveik dvigubai, nes reikės užlipti į maždaug trijų–keturių aukštų pastatą, o po to dar ir nulipti. Vyresnio amžiaus gyventojams tai padaryti gali būti sunkoka. Pėsčiųjų srautas čia visada nemažas, nes tai vienintelė vieta, jungianti abi miesto dalis. Kaip seksis liftais kilnoti ir nuleisti daugybę žmonių su dviračiais, vežimėliais? Ar pasiteisins viaduko statyba ir tam mestos milžiniškos lėšos, ar jis bus patogus, parodys laikas.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Autoriaus nuotr.              

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode