Savivaldybės vadovai pagerbė jaunuosius krepšininkus

      Gegužės 8 d. Mažeikių rajono savivaldybėje pagerbti penkiolikmečiai Mažeikių sporto mokyklos krepšininkai, treniruojami Vlado Šulco, kurie po penkiolikos metų pertraukos tapo Lietuvos moksleivių krepšinio lygos šalies čempionais, nugalėjovelykiniame krepšinio turnyre „Lions Cup 2017“ Paryžiuje, triumfavo Baltijos berniukų krepšinio lygoje.

Linkėjo pergalių

      Pristatydamas komandos pasiekimus, Mažeikių rajono savivaldybės mero patarėjas Giedrius Petrulevičius pasidžiaugė, kad Mažeikiai turi, ką parodyti pasauliui, ir minėjo, jog komanda parsivežė pergalę iš Paryžiaus, kur vyko tarptautinis turnyras. Pasak patarėjo, jame anksčiau dalyvaudavo Kauno, Vilniaus komandos ir jų aukščiausias pasiekimas buvo 3-ioji vieta. Po to komanda nugalėjo Lietuvos moksleivių krepšinio lygos A diviziono ir Baltijos berniukų krepšinio lygos finaluose. „Sveikinu jus nuoširdžiai ir kaip mero patarėjas linkiu neužriesti nosių, tobulėkite, siekite pergalių ir reprezentuokite Mažeikių rajoną“, – linkėjo G. Petrulevičius.

      Meras Antanas Tenys, įteikdamas padėkos raštą treneriui V. Šulcui, sakė, jog perskaitęs straipsnį, kad Mažeikių sporto mokyklos krepšinio komanda „Perlas“ nugalėjo ir Vilnių, ir Kauną, tapote patys geriausi ir nuėjote ne tik per Lietuvą, bet ir per Europą su savo sportine galia, neleidote niekam atimti iš jūsų pergalių, labai džiaugiausi. Smagu, kad išgarsinote Mažeikius, Sporto mokyklą. Tai didelis trenerio darbas ir kad treneris sugebėjo atrasti tuos krepšininkus, kurie tikrai nori pergalių ir treniruojasi, žaidžia ir žaidžia komandoje. Jūs esate nauja pamaina Mažeikių komandai, bet blogiausia, kad jūs išaugate, išvažiuojate studijuoti ir žaidžiate už kitas komandas. Grįžti į Mažeikius ir žaisti savoje komandoje be galo sunku. Nors praėjęs sezonas „Mažeikių“ komandai nebuvo pats geriausias, viliamės, kad kitas sezonas bus svaresnis ir geresnis. Tuo labiau kad auga iš jūsų gera pamaina. Kai kurie iš jūsų jau galėtų pradėti rudenį joje žaisti, nes, matant rungtynes, atrodo, kad kai kas iš jūsų gal ir geriau pažaistų. Dėkoju treneriui ir jums visiems, vaikinai, o treneriui noriu palinkėti, kad jis ir toliau jus vestų į pergales.“

      Pasak vicemerės Sigutės Bernotienės, krepšininkų rezultatai Lietuvai aiškūs, tuo labiau Mažeikiams: „Reikia jais tik pasidžiaugti ir palinkėti, kad šie pergalių metai nebūtų paskutiniai jūsų žaidime ir kad tas apvalus kamuolys daugiau kristų į krepšį, o ne iš krepšio. Ačiū, kad jūs esate, ir po vasaros lauksime vėl jūsų puikių rezultatų.“

Trys pergalingi savaitgaliai

        Treneris V. Šulcas juokavo, jog iš eilės trys savaitgaliai Mažeikių sporto mokyklos U15 krepšinio

komandai buvo pergalingi. Pasak jo, balandžio 15–17 d.vyko tarptautinis turnyras Paryžiuje, kuriame pasiektos 5 pergalės, nebuvo nė vieno pralaimėjimo. Nugalėtos komandos iš Bosnijos ir Hercegovinos, Prancūzijos, Ispanijos, Anglijos ir Serbijos.

Balandžio 22–23 d. Kaune susirungė Lietuvos moksleivių krepšinio lygos A diviziono finalo ketvertas. Laimėtas Lietuvos čempionų titulas. Pusfinalyje nugalėta Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos komanda, finale – Kauno krepšinio mokykla „Aisčiai“.

      Dar po savaitės komanda dalyvavo Baltijos berniukų krepšinio lygos varžybose. Iš viso reguliariajame sezone dalyvavo 14 komandų iš Latvijos, Estijos, Suomijos ir Lietuvos.Finalo aštuonetas žaidė Rygoje. Ketvirtfinalyje ir pusfinalyje nugalėtos estų komandos, finale – Latvijos U15 čempionai.

      „Du mūsų komandos nariai – Edgaras Preibys ir Jokūbas Rubinas – žaidžia Lietuvos penkiolikmečių rinktinėje, su kuria praėjusią vasarą Taline laimėjo Baltijos taurę. Šiuo metu su rinktine ruošiasi tarptautiniam

R. Šiškausko turnyrui, kuris vyks birželio17–18 d. Kaune.

Leidžia žaisti

      „Aš pats galvoju, kaip man pavyko užšokti ant tos bangos, bet pavyko. Iškart, jau antroj klasėj, pamačiau, kad su šita komanda galima kažką padaryti, ir nusprendžiau, kad reikia daryti. Lengviausias iš tų trijų turnyrų buvo Baltijos turnyras. Latviai, suomiai, estai savo žaidimu dar truputį neprilygsta. Latvijos čempionai bandė šiek tiek priešintis, bet vis tik lygis ne tas. Sunkiausias buvo Lietuvos čempionatas. Kiekvienos save gerbiančios šalies atstovai savo šalies čempionatą laiko svarbiausiu, neskaitant, aišku, rinktinių varžybų. Finalas buvo Kaune, priešų teritorijoje, kaip sakoma. Mūsų tėvų buvo 10, jų gal 110, tai didelio palaikymo neturėjome, bet tarptautinė patirtis padėjo. Daugiausia įspūdžių iš Prancūzijos. Federacija mums dėkojo ir mes dėkojome, kad mumis pasitikėjo, nepavedėme jų. Turnyras buvo per federaciją. Prancūzai federacijų prašo atsiųsti stiprią komandą. Mes buvome pirmieji, matyt, todėl pasiūlė, o mes, pasitarę su tėvais, nusprendėme dalyvauti ir nesigailime. Žaidėme ne tik už Mažeikius, bet ir už Lietuvą, galų gale už tas dvi šeimas, kurios ateidavo mūsų palaikyti, visur vedžiojo, buvo vertėjais, padėjo mums, kiek galėdami ir didžiavosi, kad lietuviukai moka puikiai žaisti krepšinį. Į tokį turnyrą kitais metais nebenuvyksime, nes būsime vyresni, bet ieškosime kito panašaus turnyro. Apie savo komandą galiu pasakyti tiek, kad, kai turi tokius žaidėjus, treneriui nieko nereikia daryti, tik pasirašyti protokolą ir netrukdyti žaisti, ką aš dažniausiai ir darau. Kai yra sunku, kai reikia kovoti iš visų jėgų, jiems nereikia nieko aiškinti, jie patys žino, kaip žaisti.“

     

Norėjo pergalių

      Pasak komandos kapitono Edgaro Preibio, komanda sunkiai dirba per treniruotes, susitelkia žaisdami ir atkakliai siekia pergalių. Treneris papildė, jog Paryžiuje jie labiausiai bijojo juodaodžių žaidėjų, jų greičio ir jėgos, tačiau juos pavyko nugalėti.

      Žaidėjai juokdamiesi prisiminė nuotykius po rungtynių, kai negalėdavo ramiai nusėdėti ir šėldavo vakarais, sakė, jog būdavo linksma po svarbių kovų.

Tikisi sulaukti rėmėjų

      Susitikimo dalyvių teigimu, svarbiausia, kad jaunų žaidėjų nesuviliotų agentai, kurie, pasak V. Šulco, puola jaunus žaidėjus rašydami trumpąsias žinutes telefonu ar socialiniuose tinkluose. Kai kurie žaidėjai pasiūlymų sulaukia jau nuo 13 metų, tačiau kol kas nė vienas nėra sutarčių pasirašę.

      Treneris išsakė viltį, gal, kai komanda tapo žinoma, sulauks rėmėjų, kurie padės rengti turnyrus, išvykti į turnyrus. Pasak V. Šulco, ir tėveliai pradėjo labiau palaikyti, kai pamatė rezultatus, tačiau tai labai džiugina.

      Pasak Sporto mokyklos direktoriaus pavaduotojos Renatos Martinkienės, tokios pergalės pasiektos prieš 15 metų, tad šie berniukai į Sporto mokyklos istoriją turi būti įrašyti aukso raidėmis, tuo labiau, kad dar nėra buvę, jog rinktinėje žaistų iš karto du žaidėjai, po vieną būdavo, bet dviejų – ne.

      Susitikimo pabaigoje V. Šulcas merui A. Teniui įteikė krepšinio kamuolį su surašytomis pasiektomis pergalėmis ir visų jaunųjų žaidėjų parašais.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode