Skynė laurus respublikiniame konkurse

  Gegužės pradžioje vyko jau septintasis Lietuvos vaikų ir moksleivių – liaudies kūrybos atlikėjų – konkursas „Tramtatulis 2017“, skirtas Tautinio kostiumo ir Piliakalnių metams paminėti. Jame dalyvavo ir Mažeikių rajono atstovai.

Daug dalyvių

Pasak Sedos kultūros centro vaikų ir jaunimo folkloro ansamblio „Rėmoliokaa“ vadovės Gražinos Vainutienės, pirmasis, vietinis, ratas vyko 56 Lietuvos miestuose ir rajonuose. Juose dalyvavo per 1000 vaikų, regioniniuose – 639 atlikėjai, o į respublikinį ratą pateko 242 vaikai. Į šį skaičių įėjo ir Mažeikių kultūros centro vaikų folkloro ansamblio „Alksniokaa“ bei Sedos kultūros centro vaikų ir jaunimo folkloro ansamblio „Rėmoliokaa“ atstovai. Kai kurie iš jų dalyvauja ir skina laurus respublikiniuose turuose jau nebe pirmą kartą.

Nacionalinis „Tramtatulio“ ratas balandžio 29–30 d. vyko Kauno Kolpingo kolegijoje. Dalyvavo dainininkai, muzikantai ir pasakotojai nuo 3 iki 19 metų iš visų šalies regionų. Išrinkta 50 laureatų ir 46 diplomantai.

Sediškiai vėl sužibėjo

     Konkurso „Tramtatulis 2017“ laureatais tapo visas būrys sediškių „Rėmoliokų“ atstovų: dainininkai Raminta Gabalytė (9 m.) ir Laurynas Balsys (9 m.), muzikantas (lūpinė armonikėlė) Egidijus Vainutis (18 m.), lamzdelininkai – Tomas Kleinauskas (14 m.) ir E. Vainutis (18 m.). Taip pat kaip lamzdelininkas E. Vainutis dar tapo ir diplomantu. Pasakotoja Ieva Šlutaitė (9 m.) iš Mažeikių kultūros centro vaikų folkloro ansamblio „Alksniokā“ (mokytojos Audronė Memgaudienė, Dainora Petrikienė) tapo laureate.

Šio konkurso laureatai įrašys kompaktinę plokštelę. Tai įvyks birželio 4 d. Kernavėje.

Valerija KVEDARAITĖ

Nuotraukose: Pasakotoja I. Šlutaitė; Dainininkai L. Balsys ir R. Gabalytė; Lūpine armonikėle groja E. Vainutis; Lamzdelininkai T. Kleinauskas ir E. Vainutis.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode