Raseiniuose atkurta karių savanorių kuopa

 

Raseinių mieste po dešimtmečio atkurta Krašto apsaugos savanorių pajėgų kuopa.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, Raseiniuose šeštadienį vyko iškilminga kuopos vėliavėlės įteikimo ceremonija atkurtai Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės 210-ajai lengvajai pėstininkų kuopai.

„Daugiau kaip prieš dešimt metų vykusios reformos metu Raseiniuose buvo išformuota karių savanorių kuopa, tačiau tai nesumažino šio miesto ir rajono gyventojų ryžto atlikti pareigą Tėvynei. Raseinių mieste ir rajone gyvenantiems kariams savanoriams jau nebereikės vykti į kituose miestuose esančias kuopas, kuopa bus jų mieste", - pabrėžė 2-osios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Vidas Grunda.

Tai jau antrasis padalinys, kuris atkuriamas 2-ojoje rinktinėje. Šių metų pradžioje buvo organizuota iškilminga ceremonija atkurtai 208 lengvajai pėstininkų kuopai Kaišiadoryse. Planuojama, kad šiais metais 2-ąją rinktinę papildys dar viena karių savanorių kuopa, kurios išsidėstymo vieta numatoma Prienuose.

Šiuo metu Dariaus ir Girėno apygardos rinktinę sudaro rinktinės štabas ir dešimt kuopų. Penkios kuopos išsidėsčiusios Kaune, po kuopą Šakiuose, Jonavoje, Kėdainiuose, Kaišiadoryse ir Raseiniuose.

Vilnius, gegužės 13 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode