Senamiesčio parke – jaunimo piknikas

Ketvirtadienio popietę Mažeikių senamiesčio parke rinkosi jaunimas, šeimos su savo atžalomis – surengtas jaunimo piknikas su Mažeikių rajono savivaldybės meru.

Išsakytos idėjos

Renginyje dalyvavę įvairių jaunimo organizacijų atstovai, jaunimas ir visi, kuriems svarbi miesto ateitis, turėjo galimybę užduoti rūpimus klausimus rajono vadovams, išsakyti savo nuomonę įvairiais miesto įvaizdžio gerinimo klausimais, padiskutuoti aktualiomis šių dienų temomis. Jaukiai įsitaisę pikniko dalyviai – kas tiesiog ant žolės, kas – pasitiesę pledus – domėjosi renginių organizavimo klausimais ir kur juos galima būtų rengti, teikė pasiūlymus dėl jaunimo veiklos Mažeikių mieste gerinimo sąlygų bei perspektyvų.

Rajono meras Antanas Tenys atsakė į Mažeikių jaunimo organizacijų atstovų klausimus, diskutavo su jaunimu, kvietė teikti savo pasiūlymus, idėjas ir pažadėjo dėti visas pastangas šioms iniciatyvoms įgyvendinti.

Jaunuoliai užrašė savo idėjas Mažeikių miestui: „Nemokamas psichologas jaunoms šeimoms“, „Patrauklus turizmui Mažeikių simbolis (skonis, kvapas, suvenyrai, aplinka)“, „Patrauklus jaunimo užimtumo centras“, „Kokybiškas miesto internetinis puslapis“, „Tiesioginis traukinys Mažeikiai–Vilnius, Mažeikiai–Klaipėda“.

Varžybos

Kita renginio dalis – orientacinės varžybos „3P“. Dalyviams reikėjo išspręsti linksmą užduotį ir sužinoti, kokios profesijos populiariausios. Piniginį prizą (30 eurų) laimėjo greičiausi ir teisingai atsakiusieji.

Vyko vaikų ir jų tėvelių pamėgtas „Burbuliatorius“ – didžiuliai burbulai sklandė ore ir džiugino mažuosius renginio dalyvius.

Stebino Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnų tarnybiniai šunys, atlikę pareigūnų komandas surandant narkotines medžiagas, dingusį žmogų, vejantis ir sulaikant nusikaltėlius bei atliekant kitas užduotis. Drąsiausieji išbandė neperkandamus dresavimo kostiumus. Policijos pareigūnai papasakojo apie tarnybinių šunų dresavimo ypatumus, didžiulę jų pagalbą sulaikant nusikaltimą padariusius asmenis ar atrandant narkotines medžiagas.

Pasibaigus diskusijoms jaunimas dainavo, grojo ir linksminosi gryname ore, skanavo sumuštinius, riestainius, vaišinosi arbata, bendravo tarpusavyje, dalinosi idėjomis ir sumanymais.

Alina JONIKĖ, Autorės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode