Dautarų dvare surengti antrieji Žemaičių maldos pusryčiai

Saulėtą šeštadienio rytą Dautarų dvare, jaukiame gamtos kampelyje, surengti jau antrieji Žemaičių maldos pusryčiai. Juose dalyvavo Mažeikių rajono savivaldybės vadovai Tarybos nariai, įmonių ir įstaigų atstovai, kiti svečiai.

Pranešė naujieną

Renginio globėjas Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys pasveikino visus susirinkusius prie bendro Žemaičių maldos pusryčių stalo, dėkojo Dautarų dvaro šeimininkams Gražinai ir Antanui Juknevičiams už priėmimą, gražiai sutvarkytą dvarą, Aurelijai Stancikienei – inicijavus jau antruosius Maldos pusryčius. Savivaldybės vadovas pranešė ir džiugią naujieną, kad galimai jau kitais metais į trečiuosius Žemaičių maldos pusryčius svečiai atvyks ne dulkėtu, o asfaltuotu keliu, kadangi Savivaldybės taryba nutarė suteikti pirmumą kelio ruožo Židikai–Lūšė asfaltavimui.

A. Stancikienė taip pat išsakė padėkos žodžius Savivaldybės merui už šio renginio globą, visus suburiant šiltam bendravimui ir maldai.

Diskutavo apie šeimą

Invokacijos maldai susirinkusiuosius pakvietė Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos vikaras kunigas Klemensas Jaraminas. Aptartas Popiežiaus Pranciškaus apaštališkas paraginimas „Amoris laetitia“ – apie meilę šeimoje. Šia tema mintimis dalijosi Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narės Laima Nagienė ir Lina Rimkienė, Dautarų dvaro savininkė G. Juknevičienė, Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos direktorė Vaida Mikalauskienė bei kiti renginio svečiai.

Kun. K. Jaraminas kvietė apie visiems rūpimus klausimus, kas svarbu ir reikšminga, kalbėti tikėjimo dvasia, susibūrus kartu pasidalinti mintimis, nebijoti išsakyti idėjas. Visi Maldos pusryčių dalyviai skaitė maldą Šventajai Šeimai.

Dalijosi mintimis

Įdomų ir verčiantį susimąstyti pranešimą „Vaikai šeimoje“ skaitė, savo mintimis ir patirtimi dalijosi giesmių autorius ir atlikėjas, rekolekcijų vedėjas Arūnas Raudonius. Jis akcentavo didžiulį tėvų vaidmenį auklėjant vaikus, skiepijant, formuojant bei ugdant jiems gyvenimiškas vertybes, pateikė pavyzdžių iš savo patirties.

Mokyklų atstovai kėlė klausimus bei diskutavo apie problematiškų vaikų elgesį – neklauso, atsikalbinėja, protestuoja. Kur ta riba tarp prievartos ir vaikų nenoro elgtis pagal visuomenėje egzistuojančias normas, taisykles? Galbūt trūksta užimtumo, nuoširdaus tėvų patarimo, paraginimo, o ne liepimo, kam labiausiai prieštarauja vaikai. Šios temos sukėlė daug diskusijų, dalintasi įvairiomis nuomonėmis.

Meldėsi kartu

Baigiantis Maldos pusryčiams, visi pakviesti į bendrą ratą susikibus rankomis pasimelsti, apkabinti šalia stovinčius. Bendra malda, betarpiškas bendravimas, geras žodis – visa tai Maldos pusryčiams suteikė šilumos ir jaukumo.

Muzikinė dovana atvykusiems – Eglės ir Dariaus Ereminų atliekamos dainos.

Svečiai neskubėjo skirstytis ir pasibaigus renginiui – puikus oras, jauki aplinka taip ir kvietė dar pabendrauti, pabūti kartu, pasidalinti geromis emocijomis.

Alina JONIKĖ

Autorės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode