Pavirvytės dvare – Žemaitijos poezijos pavasaris

Šeštadienį Pavirvytės dvare vyko Žemaitijos poezijos pavasaris, kuriame dalyvavo poezijos, dainų mylėtojai iš visos Žemaitijos.

Pristatė almanachą

Į šventę atvykusius svečius pasitiko šio dvaro šeimininkas Antanas Naujokas, kuris pasveikino čia susirinkusius knygos mylėtojus, dainų atlikėjus ir visus neabejingus kultūrai bei menui, palinkėjo atgaivos ir kūnui, ir sielai besiklausant šauniųjų poezijos, dainų ir meno mylėtojų.

Renginio metu pristatytas Mažeikių krašto literatų ir menų mėgėjų sambūrio „Aura“ išleistas almanachas „Mūsų kraštas – dalelė Lietuvos“, kurio išleidimą rėmė Mažeikių rajono savivaldybė pagal kultūros veiklos ir sporto plėtros programą.

Šventės vedėjai Daliutė Vadeikienė, Dovydas Baublys ir Janina Butnorienė linkėjo visiems poetams ir poezijos gerbėjams sustabdyti laiką, pasvajoti, paskrajoti, panirti į poezijos melancholiją, sušildyti širdį ir sielą dainomis.

Skambėjo eilės

Jaunieji skaitovai iš Mažeikių „Žiburėlio“ pradinės mokyklos skaitė almanache išspausdintus eilėraščius, kurių autoriams – Justinai Kateivienei, Justinai Jonušaitei, Almai Krapauskienei, Liucijai Jagielienei ir Vladui Daukantui – įteikti neseniai išspausdintos knygos egzemplioriai.

Vėliau ištraukas iš almanacho „Mūsų kraštas – dalelė Lietuvos“ teatralizuotai pristatė Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro režisierė Airida Lementauskienė ir jos vadovaujamų Juozo Vaičkaus „Skrajojamojo“ bei „Colių“ teatrų aktoriai. Savo kūrybos eilėmis prabilo Mažeikių krašto literatai ir kiti iš Žemaitijos atvykę poezijos mylėtojai.

Keletą almanacho egzempliorių padovanota Mažeikių viešajai bibliotekai ir jos Viekšnių filialui, po knygą įteikta rėmėjams.

Dovanojo dainas

Susirinkusieji iš Mažeikių ir kitų Lietuvos rajonų galėjo apžiūrėti meno darbų ir knygų parodą, vyko muzikinė-literatūrinė vakaronė, dvaro šeimininkas A. Naujokas pakvietė apžiūrėti dvarą ir jo teritoriją.

Vėliau poezijos mylėtojai savaip interpretavo duotą kūrinį, o patys šmaikščiausi buvo įvertinti komisijos ir apdovanoti prizais. Svečiai iš Skuodo atvežė spektaklį pagal pagal skuodiškių literatų kūrybą „Nuori joukes, nuori kriuok“.

Savo kūrybos dainas žiūrovams dovanojo Kęstutis Krencius, J. Butnorienė, Jovita Gargasienė, Aurelijus Butnorius, Vilhelmina Imbrienė.

Alina JONIKĖ

Autorės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode