Spektaklio „Amžinos moterys“ premjera

Penktadienio vakarą į Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro Didžiąją salę rinkosi mažeikiškiai, miesto svečiai ir kiti teatro menui neabejingi žiūrovai. Vyko Juozo Vaičkaus „Skrajojamojo“ teatro spektaklio „Amžinos moterys“ premjera.

Moterys – jos tokios panašios, o tuo pačiu ir tokios skirtingos: žmonos, dukros, senelės, seserys. Nuolat skubančios ir lekiančios, pavargusios ir pasiklydusios karjeros labirintuose.

Spektaklyje vaidinančios moterys aktorės atskleidė gyvenimo trapumą, kai net nesusimąstydamos jos skuba, kai laiko nebelieka net patiems artimiausiems žmonėms, šeimos nariams. Įvairiais jausmais, paslaptimi ir nerimu persipynęs moters pasaulis, kasdienis lėkimas, buitis ir rūpesčiai neleidžia jai atsiskleisti ir prisiminti, jog ji – moteris: stipri, pasitikinti savimi, auginanti vaikus, negailinti švelnaus žodžio artimajam, o iš tiesų – trapi ir pažeidžiama, laukianti supratimo, paramos, gero ir paguodžiančio žodžio, apkabinimo. Spektaklyje atskleidžiama moters gyvenimo prasmė, jos dalia, parodoma, kaip svarbu mylėti save ir, nusimetus kaukę, tiesiog būti savimi, skirti laiko sau...

Po pasirodymo spektaklio režisierė Airida Lementauskienė dėkojo susirinkusiems į premjerą, aktoriams bei visiems, prisidėjusiems savo darbu prie šio spektaklio gimimo.

Kultūros centro II aukšto fojė veikė Pauliaus Giedraičio fotoportretų paroda „Moterys“.

Alina JONIKĖ

Autorės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode