Kauno Mažasis teatras prijungtas prie Kauno kamerinio teatro

 

Kauno savivaldybės taryba antradienį pritarė Kauno mažojo teatro prijungimui prie Kamerinio teatro. Po šio sujungimo Mažojo teatro neliks, jo šešis spektaklius tikimasi perkelti į Kamerinio teatro repertuarą.

„Šiai dienai Mažajame teatre yra tik administraciniai etatai. (...) Vadovai derinsis dėl spektaklių perėmimo į kamerinio teatro repertuarą – jei sutiks režisieriai ir aktoriai“, – posėdyje kalbėjo Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Nomeda Prevelienė.

Mažajame teatre rodomi šeši spektakliai – trys suaugusiems ir trys vaikams.

Po sujungimo bus atleidžiami keturi Mažojo teatro darbuotojai – direktorius, buhalterė, administratorė ir kasininkė. Teatro patalpos bus grąžintos į savivaldybės balansą. Du pastaruosius etatus svarstoma perkelti į Kamerinį teatrą.

Sprendimo nepalaikė opozicinė konservatorių frakcija.

„Man tikrai asmeniškai nesuprantamas toks Mažojo teatro naikinimas, ypač kai Kaunas iškovojo Europos kultūros sostinės titulą“, – kalbėjo buvęs Kauno meras, konservatorius Andrius Kupčinskas.

Vicemeras liberalas Simonas Kairys pastebėjo, kad iš teatro „iš esmės iškaba telikusi“ ir pabrėžė, kad kokybiškai įstaigai reikalingas atitinkamas finansavimas, o Mažasis teatras, paskutiniu metu veikęs kaip viešoji įstaiga, nebuvo pajėgus išsilaikyti.

Autorė: Austėja Masiokaitė

Kaunas, gegužės 23 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode