Pienių žiedų vainikas – Radviliškio miesto jubiliejui

 

Pociūnėlių pagrindinės mokyklos bendruomenė saulėtą gegužės pabaigos popietę kūrė dovaną Radviliškio 450-ajam gimtadieniui. Miesto jubiliejui paminėti nupintas ryškiaspalvių pienių žiedų vainikas.

Ir darželinukai, ir pradinukai, ir aukštesniųjų klasių mokiniai, ir mokytojai, ir mokyklos vadovai, kiti mokyklos darbuotojai kelias valandas skynė geltonžiedes pienes, iš jų kruopščiai pynė ilgas pynes. Tūkstančiai pienių žiedų, suskintų prie mokyklos, prie miestelio kultūros namų, bažnyčios, netoli parko, virto 450 metrų ilgio vainiku.

Geltonai žaliu vainiku pirmiausia apjuosta Pociūnėlių pagrindinės mokyklos pastatas. Gera buvo visiems kartu sustoti aplink mokyklą, laikyti rankose gyvų žiedų vainiką, nupintą savomis rankomis. Smagu žinoti, kad darniai dirbta drauge, kad sumanytas darbas pavyko.

Pasidžiaugę ilgu ir dailiu vainiku, akcijos dalyviai nunešė jį į mokyklos stadioną. Stadione ant tvarkingai nupjautos vejos iš pienių vainiko buvo išdėliotas žodis ir  skaičiai, primenantys, kad rajono centras – Radviliškis – mini 450-ąsias įkūrimo metines.

Nors šimtui keturiasdešimčiai pynėjų teko nemažai paplušėti, kad pienių žiedai virstų vainiku, o jis – sveikinimo žodžiais, rodos, ir nuovargio neliko, kai visi pamatė darbo rezultatą, kuriuo visa bendruomenės liko patenkinta.

Roma Buivydienė, Pociūnėlių pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode