Vasaros festivalio atidarymas

Paskutinį gegužės šeštadienį gražiame gamtos kampelyje įsikūrusi Renavo dvaro sodyba pakvietė į neeilinį renginį: vasaros festivalio atidarymą. Vėlyvą pavakarę prasidėjusi šventė sužavėjo staigmenomis: nepaprasti vedėjai, barokinių fleitų koncertas, pasakos mažiesiems, muzikos grupės „Hit paradas“ šou ir daugybė kitų atrakcijų.

Perteikė XVIII amžiaus dvasią

Šventės vedėjai – Gintė Petraitytė ir Vaidas Andrijauskas – dvaro rūmų terasoje pasirodė neįprastai – atvyko eiklaus žirgo traukiama karieta. Tai buvo ne šiaip sau vedėjai, o tikrieji Renavo dvaro „šeimininkai“ – baronas Mikalojus Antanas Rene su savo baroniene, dvarą valdę XVIII amžiuje. Šventės vedėjų apdarai ir manieros puikiai perteikė XVIII amžiaus dvasią.

„Baronas“ kvietė paskutines pavasario dienas palydėti ypatingai ir pasitikti vasarą su muzikos ir kino garsais bei naujais įspūdžiais bei pasitarė, kad šį vakarą bus daug staigmenų, kurios nustebins net ir pačią baronienę.

„Visų pirma, šis festivalio atidarymas – tai dovana tau, brangioji. Ir ne tik tai. Didžiojoje rūmų salėje vyks barokinių fleitų koncertas „Muzikos pieva“, kurį dovanos Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos fleitų klasės ir Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos muzikantai, vadovaujami Ingos Dvaržeckienės“, – kreipėsi „baronas“ į savo žmoną.

„Baronienės“ teigimu, jos vyras tikrai moka ją nustebinti, nes fleitų muziką ji tiesiog dievinanti. Ji papasakojo, kad XVIII amžiuje Renavo dvaro rūmų sodas atrodė labai gražiai, nes jį puoselėjo ir prižiūrėjo pati baronienė, kuri labai mėgo su savo draugėmis po tą nepaprasto grožio sodą pasivaikščioti.

Po neilgos įžangos „baronas“ į sceną pakvietė dvaro „tijūną“ ir „ūkvedį“, o tiksliau – Renavo dvaro sodybos direktorių Deividą Makavičių, kuris ir papasakojo apie visą vasarą vyksiantį festivalį ir paminėjo, kad liepos mėnesį bus dar vienas didelis ir įdomus renginys, tačiau koks, paliko tai paslaptyje.

Klausėsi koncerto

Po fleitų muzikos koncerto, kurio klausėsi žiūrovų pilnutėlė didžioji rūmų salė, ir išklausytų pasakų, kurias rūmų bibliotekoje sekė Jolanta ir Ineta, visi pakviesti į linksmiausią vakaro dalį: muzikos grupės „Hit paradas“ koncertą. Jo metu kartu su šio renginio kuratoriumi Romu Dambrausku geriausias ir gražiausias savo dainas dainavo Jūratė Miliauskaitė ir Giulija.

„Hit parado“ šou abejingų nebuvo: garsiai plojo, kartu dainavo ir smagiai į muzikos taktą lingavo ir maži, ir dideli. J. Miliauskaitės teigimu, tokį gražų vakarą ir tokioje gražioje aplinkoje ji padainavo ir vieną gražiausių savo dainų. R. Dambrauskas po dainos apie vasarą palinkėjo, kad greitai prasidėsianti vasara ilgai nesibaigtų, o tokių puikių vakarų kaip šis būtų kuo daugiau visų čia esančių gyvenime.

Po koncerto buvo galima įsigyti šios grupės kompaktinę plokštelę, pasirašytą pačių atlikėjų.

Kitos įdomybės

Vėlai vakare „baronas“ pranešė, kad šiandien ypatingas vakaras.

„Šiandien dvaras prakalbės ir papasakos, kas jame vyko per 300 metų. Tie, kurie dar neskubės į namus ir praleis naktį muziejuje, galės pasigėrėti palangiškio menininko Vytauto Kuso šviečiančių paveikslų paroda. Dvaro terasoje bus demonstruojamas filmas „Tadas Blinda. Pradžia“, o kas nemėgsta to storžievio, kaip ir aš, galės dalyvauti edukacinėje programoje „Pažintis su šikšnosparniais“. Programą ves dvaro „tijūnas“ D. Makavičius“, – apie paskutines vasaros festivalio atidarymo akimirkas kalbėjo „baronas Rene“.

„Baronas“ su „baroniene“ ne tik įdomiai ir linksmai vedė renginį, bet ir nuoširdžiai bendravo su žiūrovais.

Valerija KVEDARAITĖ

Nuotraukos Alinos JONIKĖS

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode