Mokslo metų užbaigimui – pedagogių sąskrydis

     Penktadienio popietę į Balsių vasaros stovyklą sugužėjo per šimtas Mažeikių rajono ikimokyklinio ugdymo pedagogių iš visų rajono vaikų lopšelių-darželių. „Sąskrydžio 2017“ metu ikimokyklinio ugdymo įstaigų auklėtojos, pasipuošusios įvairių spalvų marškinėliais, kepurėmis ir kita atributika, prisistatė kolegėms, dalyvavo mankštoje, įvairiose rungtyse, dalijosi patirtimi, linksmai leido laiką bendraminčių būryje.

Linkėjo sėkmingo darbo

     Pedagoges sveikino Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys, džiaugdamasis matydamas visą būrį pedagogių: „Džiaugiamės, kad Mažeikiai turtingi, turi 13 ikimokyklinio ugdymo įstaigų, tėveliams nėra didelių problemų susirasti vieną ar kitą darželį. Noriu padėkoti jums už jūsų kantrybę, jūsų nuoširdų darbą. Žinome, kokie visi dabar reiklūs ir priekabūs. Šeimoj auginant du ar tris vaikus ir tai visko pasitaiko, o kada auklėtojai reikia prižiūrėti 15 ir daugiau vaikučių, gana sudėtinga. Iš tikrųjų, ne tiek daug gauname skundų, negerų dalykų. Džiaugiuosi, kad jūs mokate ne tik puikiai dirbti, bet pailsėti.“

     Meras taip pat dėkojo sąskrydžio organizatoriams ir ikimokyklinių įstaigų auklėtojų metodinio būrelio pirmininkei Zuzanai Strakšienei įteikė padėkos raštą.

     Mažeikių rajono savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas Romas Venclovas linkėjo gero poilsio, gero vakaro ir gražioss vasaros, pasigauti naujų idėjų ir grįžti į darbą gerai pailsėjusioms ir pilnoms naujų jėgų ir minčių.

     Sąskrydžio dalyvius sveikino Seimo nario Kęstučio Bartkevičiaus padėjėja, Švietimo skyriaus ir Švietimo centro atstovės.

Prisistatė komandos

     Kiekvieno lopšelio-darželio komanda išsitraukė burtus, kelinta pasirodys, ir netrukus suskambo auklėtojų dainos, akordeonų muzika. Kai kurios komandos ir vaidino, ir šoko bei mokė šokti kitus, ir „plaukė“, ir „važiavo studijuoti“, kad taptų auklėtojomis, poezijos posmais pasakojo apie savo įstaigą. Buvo net „perkusininkių“ ansamblis, kuris mušė ne būgnus, o pripučiamus kamuolius.

     Pertraukos tarp prisistatymų metu norintieji visą pusvalandį mankštinosi nuotaikingoje fitneso treniruotėje, kad labiau atsipalaiduotų ir drąsiau prisistatytų bei dalyvautų rungtyse.

Dalyvavo rungtyse

     Pasibaigus prisistatymams, auklėtojos pasiskirstė, kas kurioje rungtyje dalyvaus. Vienos pasirinko orientacines varžybas, kur, gavus žemėlapį, reikėjo surasti 4 punktus ir juose atlikti duotas užduotis bei kartu su visa grupe grįžti į stovyklą.

     Kita rungtis – „Atspėk dainą“. Čia auklėtojoms teko iš išbarstytų žodžių atspėti dainą ir kartu su muzikantu ją padainuoti.

     Protmūšį pasirinkusios pedagogės turėjo gerokai pasukti galvas, kad atsakytų į suktus klausimus, atliktų tam tikras užduotis.

     Pasak Z. Strakšienės, užduotys nebuvo sudėtingos, o linksmos ir žaismingos, kad dalyvės galėtų pasidžiaugti bendravimu, smagiu poilsiu gamtoje.     

     Įveikus visas rungtis, ikimokyklinio ugdymo įstaigoms įteikti padėkos raštai, nominacijos, atminimo dovanėlės, o tada jau prasidėjo laisvas laikas. Sąskrydžio dalyviai vaišinosi plovu, ledais ir kitomis rėmėjų dovanotomis vaišėmis, šoko, dainavo, linksminosi.

     Metodinio būrelio pirmininkė džiaugėsi pavykusiu pramoginiu renginiu ir žadėjo organizuoti daugiau jų: „Per mokslo metus prisikaupiame žinių, o pabaigoje reikia ir papramogauti.“

Gajutė ABELKIENĖ

                     

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode