Kitoks Paskutinis skambutis

Gabijos gimnazija nuolatos garsėja ne tik savo pasiekimais, bet ir netradiciniais sprendimais. Jau antrus metus iš eilės šios įstaigos bendruomenė galėjo pasidžiaugti Šokių švente. Mokytoja ekspertė Simona Gargasienė laikraščiui ‚Būdas žemaičių“ sakė, kad taip dvyliktokai simboliškai atsisveikina su gimnazija, padėkoja draugams ir pedagogams.

Išskirtinė šventė

Ši šventė išskirtinė buvo tuo, kad dvidešimt žavių porų vienu metu šoko Lotynų Amerikos ir klasikinius šokius (du nuostabūs valsai).

„Rengdami tokią šventę, emociškai išlošiame žymiai daugiau, praturtiname Paskutinio skambučio renginį, įnešdami gaivaus jaunatviško polėkio. Smagu, kad šiandien jauni žmonės nebijo mokytis šokti ir jiems nebaisu pasirodyti viešai. Paprastai per šokių pamokas, kurios yra laisvai pasirenkama menų disciplina, pasiūlau tokius šokius, kuriuos kada nors gyvenime būtų galima pritaikyti. Jeigu 11 klasėje per šokių pamokas ugdomas bendravimas ir atsakomybė, tai kitais metais didesnis dėmesys skiriamas šokio technikai, meistriškumui, artistiškumui. Gimnazistai – šaunus jaunimas. Jie supranta, kad šokio šventę darosi pirmiausia sau. Gal kam nors tai bus pirmas ir vienintelis pasirodymas jų gyvenime. Praeis metai, kiti, pasižiūrės filmuotus įrašus ir tikrai turės ką prisiminti. Džiugu, kad naujas iniciatyvas visada priima, palaiko ir paskatina gimnazijos vadovybė bei administracija. Manau, kad šalia tiksliųjų mokslų, kurie yra labai aukšto lygio, menai turi savo pilnavertį gyvenimą ir tik patvirtina, kad „sausi“ mokslai jau nėra kažkokia ypatybė. Posakis: „Jei nieko nesugebi, tai eik šokti“, šiandien yra atgyvena.“

Pasak vadovės, tai puikiai iliustruoja šokių kolektyvas „Džesi“, kuriam vadovauja nuo 1999 metų. Šie metai buvo labai sėkmingi, nes dalyvavo ir nugalėjo daugelyje konkursų, festivalių bei renginių. 2018 metais laukia Lietuvos šimtmečio dainų šventė, kurioje kolektyvas būtinai dalyvaus.

S. Gargasienės teigimu, yra gimnazijoje ir dar vienas šokėjų sambūris – tai „VoltaSi“, kuris rudenį šventiniu koncertu paminės dešimties metų sukaktį. Kolektyve šoka mokytojos su savo vyrais ir moksleivių tėvai.

Esu laiminga

„Nežinau, kuo dar galėčiau šiame gyvenime dirbti, ir labai džiaugiuosi, kad šalia manęs yra tokie puikūs žmonės, šauni moksleivija. Mano pasirinkta profesija – tai visada pakili nuotaika, judesys, muzika ir pasitempimas. Ji neleidžia pasenti, o įdėtas triūsas visada grįžta su kaupu geromis emocijomis. Beveik kasmet keli buvę šokėjai pasirenka choreografijos studijas, manau, kad jau susidarytų tikrai nemažas būrys. Mažeikiai jau daugelį metų yra šokių miestas ir išlaiko lyderio pozicijas Lietuvoje, čia dirba daug puikių choreografijos specialistų. Gimnazijoje visada yra galimybė rinktis ir esu laiminga, kad Gabija yra dar ir šokanti gimnazija“, – sakė S. Gargasienė.

Vytas ALEKNAVIČIUS

Autoriaus nuotraukos

Mokinių padėka – gėlės.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode