Muziejuje pristatyta paroda „Praėjęs laikas“

Šeštadienį Mažeikių muziejuje atidaryta dailininkės tekstilininkės Zinaidos Dargienės darbų paroda „Praėjęs laikas“, kurią pristatė pati autorė. Susirinkusieji turėjo unikalią progą apžiūrėti išskirtinę, savitą parodą, pasidalinti mintimis. Menininkę sveikino muziejaus vadovai, gimininės ir draugai.

Daro, kas įdomu

Z. Dargienė džiaugėsi galimybe surengti savo parodą gražioje Mažeikių muziejaus salėje, susitikti su jos meno gerbėjais ir artimaisiais. Autorė pasakojo apie eksponuojamus darbus ir kaip jie gimsta, iš kur semiasi idėjų ir minčių, akcentavo, jog kurdama daro tai, kas jai artima, įdomu ir neatrasta. Pasak jos, kiekviename kūrinyje užslėpta mintis, potekstė, išgyvenimai ir atradimai.

Parodos autorė yra surengusi daugiau kaip 50 personalinių parodų, nuolat domisi meno naujovėmis, ieško originalių sprendimų.

Įkvėpė aborigenų menas

Pasak menininkės, ji daug keliauja, semiasi idėjų ir minčių savo kūrybai.

„Kartą teko pabuvoti išskirtiniame aborigenų festivalyje, į kurį suvažiuoja menininkai iš viso pasaulio. Ten persipina įvairūs egzotika dvelkiantys menai: muzika, šokis, kinas, tapyba. Daug pamačiau, bendravau su menininkais. Iš ten parsivežiau idėjų, kurias pritaikiau savo kūryboje“, – pasakojo parodos autorė.

Gimė Mažeikiuose

Z. I. Dargienė gimė Mažeikiuose, 1945–1953 m. mokėsi Mažeikių vidurinėje mokykloje (dabar – Merkelio Račkausko gimnazija), o nuo 1953 mokėsi Kauno taikomosios dailės mokyklos Tekstilės skyriuje. Nuo 1966 metų dalyvauja respublikinėse ir užsienio parodose.

Alina JONIKĖ

Nuotraukos autorės

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode