Savivaldybėje lankėsi gimnazistai

Gegužės 25 d. į Mažeikių rajono savivaldybėje lankėsi ir su meru susitiko Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos III b klasės mokiniai ir jų kuratorė. Gimnazistai norėjo labiau pažinti vietos savivaldą. Dauguma iš atėjusiųjų Savivaldybėje lankėsi pirmą kartą.

 

Mokiniai domėjosi profesinio pasirinkimo galimybėmis, perspektyvomis, kokių sričių specialistai reikalingi Mažeikiams, kalbėjo apie Savivaldybės ir verslo bendravimą ir bendradarbiavimą. Daugiau kaip valandą trukusiame pokalbyje būta ir diskusijų, kurių metu iškelti jaunimo užimtumo klausimai, šiuo metu aktualios temos – mokslo metų pratęsimas, darbas vasaros atostogų metu.

Su gimnazistais bendravo Savivaldybės meras Antanas Tenys, jo pavaduotoja Irena Macijauskienė, mero patarėjas Giedrius Petrulevičius. „Sveikintina Jūsų iniciatyva domėtis vietos savivalda, – kalbėjo A. Tenys. – Kviečiu kiekvieną ne tik domėtis galimybėmis dirbti Mažeikiuose, bet ir pagalvoti apie verslo idėjas. Jūs patys galite imtis iniciatyvų ir sukurti darbo vietų kitiems. Esate ieškantys, jauni ir gabūs, todėl ateitis – Jūsų rankose.“

Susitikime dalyvavo 16 gimnazistų. Po Savivaldybės administracijos salėje vykusio susitikimo su Savivaldybės vadovais mokiniams surengta ekskursija po įstaigą. Jaunuoliai ne tik bendravo su Savivaldybės administracijos direktoriumi Broniumi Kryžiumi, mero pavaduotoja Sigute Bernotiene, skyriuose dirbančiais specialistais, bet ir „pasimatavo“ mero kėdę.

„Po šio susitikimo tapome drąsesni, – eidami iš Savivaldybės įspūdžiais dalijosi gimnazistai. – Dabar galėsime ateiti į Savivaldybę su savo idėjomis ir pasiūlymais.“

Ernesta JANKAUSKAITĖ

Nuotraukos iš Savivaldybės archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode