Gatvės gimnastai pradėjo sezoną

     Šeštadienį „Ventos“ progimnazijos sporto salėje savo jėgas ir sugebėjimus demonstravo gatvės gimnastai, susirinkę į sezono atidarymą iš visos Lietuvos. Jaunieji sportininkai iš Kauno, Šilutės, Šilalės, Plungės, Mažeikių, Klaipėdos, Kelmės, Kuršėnų, Rietavo, Tirkšlių, Viekšniųvaržėsi keturiose rungtyse. Išaiškintas varžybų absoliutus nugalėtojas bei kiekvienos rungties stipriausias sportininkas ir prizininkai.

Atsirado naujovių

     Pasak vieno iš renginio organizatorių, teisėjo Klaudo Žylės, tai jau penktus metus iš eilės vykstančios gatvės gimnastikos sezono atidarymo varžybos: „Mes taip pat rengiame ir sezono uždarymo varžybas. Jas organizuojame visiškai savo iniciatyva. Sakydamas „mes“ turiu omenyje ankstesnę „Street workout Mažeikiai“, o dabar jau asociacijos „Mažeikių gatvės gimnastai“ komandą.“

       K. Žylės teigimu, šios varžybos nuo ankstesnių skyrėsi tuo, kad laisvojo stiliaus kovose dalyviai pasirodė ne po vieną karta, o kovojo vienas prieš kitą taip eliminuodami priešininką ir keliaudami į kitą etapą. Dalyvius vertino teisėjai: Jonas Beržanskis (Viekšnių miesto gatvės gimnastas) bei du Mažeikių gatvės gimnastų atstovai: Mantas Veselis ir K. Žylė. 

Išaiškino geriausius

Laisvojo stiliaus kovose geriausiai sekėsi Dovydui Galdikui, įveikusiam priešininkus ir užėmusiam 1-ąją vietą. 2-ąją vietą užėmė Justas Mizgeris, 3-iąją – Marius Praniauskas.

Prisitraukimų maksimumo rungtyje stipriausi buvo Džiugas Jucius, J. Mizgeris ir Gaudentas Valiūnas.

Atsispaudimų ant žemės maksimumo rungtyje nugalėjo Emilis Vaizgėla, antasis liko Džiugas Jucius, 3-iąją vietą užėmė J. Beržanskis.

Atsispaudimų lygiagretėse maksimumo rungtyje geriausiai pasirodė Giedrius Rimkus, po jo sekė Dž. Jucius ir M. Praniauskas.

Po keturiu rungčių taip pat buvo sumuojami taškai bei renkamas absoliutusis čempionas - geriausiai pasirodęs visų rungčių suvestinėje. Šiemet juo tapo M. Praniauskas, 23 metų kupiškietis, dabar gyvenantis ir dirbantis Kaune treneriu. Pasak jo, jam paliko įspūdį Mažeikių miesto žiūrovai savo palaikymu, renginį įvertino teigiamai bei tikisi sugrįžti. 

Nugalėtojai bei prizininkai apdovanoti medaliais ir prizais.

Renginys pavyko

     K. Žylės teigimu, patys organizatoriai renginį vertina teigiamai. Tai vienas didžiausių jų organizuotų renginių. Šiemet buvo kaip niekada daug rėmėjų, prie renginio ženkliai prisidėjo Mažeikių baikerių klubai „Ašvene MCC“, „Samogitian“, motociklininkų susivienijimas „Juodvarniai“, informaciniai rėmėjai. 

Gajutė ABELKIENĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode