Mažeikių „pagyvenęs jaunimas“ suskambo jubiliejaus aidais

Sekmadienį Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Mažeikių bendrija šventė 25-erių metų veiklos jubiliejų. Šventė prasidėjo šv. Mišiomis Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje, toliau tęsėsi Mažeikių kultūros centre. Renginyje dalyvavo svečiai iš kaimyninių rajonų, o koncertą vainikavo žinomas Lietuvos atlikėjas Simonas Donskovas.

„Skelbti Gerąją naujieną...“

Iškilmingoje šv. Mišių aukoje Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos klebonas kun. Gintaras Lengvinas sveikindamas senjorus pavadino „pagyvenusiu jaunimu“ bei linkėjo jiems noro ir toliau nešti į pasaulį džiaugsmą, meilę, pavyzdį, tą Gerąją naujieną: „Pavadinimas „Bočiai“ galbūt „riebiai“ skamba, tačiau galėčiau vadinti „pagyvenusiu jaunimu“, pilnu džiaugsmo, dainų. Jie ne tik patys dainuoja, bet ir užkrečia kiekvieną sutiktąjį. Kaip Viešpats siuntė apaštalus skelbti Evangeliją, taip, galėčiau sakyti, tą Evangelijos žinią, Gerąją naujieną skelbia „Bočiai“. Kai mes skundžiamės savo gyvenimo sunkumais, jie susirinkę pralinksmina, pradžiugina, atneša gerą nuotaiką į kiekvieno mūsų širdį. Kartais seneliai ir močiutės skundžiasi savo vienatve: užaugo vaikai, sukūrė šeimas – likom vieni. Iš tikrųjų, ne vieni. Jeigu norim, mes galim užsidaryti duris, niekur neišeiti, bet jeigu mūsų širdis negali būti užsidariusi, mes einame į pasaulį ir nešame tą gerą žinią, džiaugsmą, meilę. To ir linkiu jums.“

Prisiminė istoriją

„Ši bendrija susikūrė 1992 m. gegužės mėnesį. Nariai, pirmininkai keičiasi, bet mes vis tiek gyvuojame. Pirmasis pirmininkas buvo Romas Virkutis, tuo metu jis buvo pašto viršininkas. Po jo keitėsi ne viena pirmininkė, o štai aštuntus metus pirmininkauju aš. Kaip suprantate, mes „kalnų nenuverčiame“, bet susirenkame, padainuojame, pašokame, pabūname, išvažiuojame kur nors, tokia ta mūsų veikla. Galiausiai, juk ne visi galime išvažiuoti, ne visi galime ir pašokti. Šiandien labai džiaugiuosi, kad jūsų tiek susirinko. Noriu palinkėti: neliūdėkit, atsikėlę iš ryto nusišypsokit kaimynui, būkit linksmi, o į savo metus niekada nežiūrėkim, būkim jauni!“ – kalbėjo Lietuvospensininkų sąjungos „Bočiai“ Mažeikių bendrijos pirmininkė Levutė Pleinienė.

1998 m. susikūrė ir Mažeikių bendrijos mišrus vokalinis ansamblis „Bočiai“, kuris aktyviai dalyvauja rajono renginiuose ir šventėse, važinėja koncertuodami po Lietuvą, palaiko glaudžius ryšius su Liepojos ir Saldaus miestų (Latvija) pagyvenusiais žmonėmis, įvairiomis progomis bendrai koncertuoja, dalyvauja vakaronėse, mini valstybines ir kalendorines šventes.

Įteikė padėkas ir kvietimą

Pasak Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotojos Sigutės Bernotienės, šis „pagyvenęs jaunimas“ yra pavyzdys visiems: „Pavasaris atnešė dar vieną šventę į mūsų miestą. 25-eri metai – labai nedaug. Mieli senjorai, džiugu jus matyti ne tik šioje šventėje, nėra renginių, kuriuose šitie žmonės nedalyvautų. Jie – pavyzdys visiems jauniems, gera iš jų mokytis, būti su jais. Atėjo toks metas, kad, ko gero, visi būsime šiame kolektyve, tik neaišku, ar visi dainuosime.“ S. Bernotienė Savivaldybės padėkos raštais apdovanojo ilgamečius kolektyvo narius.

„Man malonu perduoti LR Seimo nario Kęstučio Bartkevičiaus sveikinimą, – į jubiliatus kreipėsi Seimo nario padėjėjas Česlovas Čyžas. – Gerbiami Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Mažeikių bendrijos nariai, nuoširdžiai sveikinu 25 metų jubiliejaus proga, dėl jūsų iniciatyvumo, neblėstančios kūrybinės energijos ir atsidavimo, jūsų bendrija švenčia gražią sukaktį. Visada dosniai dalinkitės savo patirtimi ir išmintimi.“ K. Bartkevičiaus atstovas „Bočiams“ įteikė kvietimą pažintinei kelionei į LR Seimą.

Jubiliatus sveikino ir Kultūros centro direktoriaus pavaduotoja ElenaDriaučiūnaitė: „Mes visada džiaugiamės jūsų buvimu, draugyste, pagalba. Linkiu jums sveikatos, gyvenkit ilgai, gražiai, laimingai.“

„25 kartus aplėkusi aplink saulę“

Šventėje dalyvavęs Lietuvos pensininkų sąjungos vadovas Petras Ruzgus sveikino Mažeikių bendrijos pirmininkę bei ansamblio narius: „Pensininkai išsiskiria šokiu, daina, muzika, poezija, vieni iš kitų mokosi megzti, siūti, pinti, lipdyti, siuvinėti, drožti ir įvairių kitų veiklų. Savo kūrinius demonstruoja įvairiose parodose ir mugėse. Dėkoju už sėkmingą vadovavimą bendrijai, o Mažeikių bendriją sveikinu jau 25 kartus aplėkusią aplink saulę, linkiu visiems dar daug skambių dainų ir grakščių šokių. Mažeikių bendrijos mišraus vokalinio ansamblio „Bočiai“, kuriame vyresnio amžiaus žmonės atlieka savo jaunystės melodingas dainas, romansus ir giesmes, giedojimas skambėjo Šiluvoje, Tytuvėnuose, Laižuvoje, Mažeikių bažnyčiose. Visiems ansamblio dainininkams linkiu dvasinės stiprybės, daug sveikatos, kad turėtumėte jėgų kurti naujas dainas ir šokius.“

LPS vadovas aktyviausiems nariams įteikė padėkas bei apdovanojimus.

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Autorės nuotraukoje  „Bočių“ ansamblis.

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode