Kirnaičiuose rinkosi giedoriai iš visos Lietuvos

 

Kirnaičiuose (Joniškio r.) esančioje Gražinos ir Gedimino Andrašiūnų klėčioje nuskambėjo jau šešioliktoji respublikinė kaimo giedorių šventė „Giesmės ir dainos – Šv. Mergelei Marijai“, kurioje dalyvavo kolektyvai ir kapelos iš visos Lietuvos: Šakių, Baisogalos, Raseinių, Linkuvos, Pociūnėlių, Pašvitinio ir net penki kolektyvai iš Joniškio rajono.

Renginio organizatoriai juokaudami sakė, kad šiemet šventė jau ne respublikinė, o tarptautinė, nes joje dalyvavo trys studentės iš Šri Lankos. Jos susirinkusiems padovanojo keletą savo šalies dainų.

Į šventę atvyko Joniškio rajono savivaldybės mero pavaduotoja Vaida Aleknavičienė, savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Erika Šivickaitė. Jos dalyvavo renginyje ir sveikino visus šventės dalyvius, organizatorius, jiems įteikdamos saldžias savivaldybės dovanos.

Mero pavaduotoja džiaugėsi, kad šventė tęsiasi jau šešiolika metų ir turi savo tradicijas, į Kirnaičius sukviesdama daug kolektyvų iš visos Lietuvos. Sveikinimus renginio metu tęsė Joniškio rajono savivaldybės kultūros ir meno tarybos pirmininkas Kęstutis Ladukas.

Renginio metu kolektyvai giedojo ne tik giesmes, bet atliko nemažai ir lietuvių liaudies dainų.

Joniškio rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode