Pasaulio veteranų žaidynių auksas atkeliavo į Pakruojį

 

Kas ketverius metus įvyksta Pasaulio veteranų žaidynės, kurios savo populiarumu nenusileidžia Olimpinėms žaidynėms. Šios žaidynės populiarios tuo, kad dalyvių sąrašuose galima rasti daug žymių sportininkų, kurie jau yra pabaigę savo karjerą.

Šiemet – jau devintą kartą – Pasaulio veteranų žaidynės vyko Naujojoje Zelandijoje, Ouklande. Dalyvavo daugiau kaip 35 000 dalyvių iš daugiau nei 100 valstybių, kurie varžėsi 28 sporto šakose.

Krepšinio komanda „Pakruojo Parketas–Top Sport“ (amžiaus grupė 45+) iškovojo aukso medalius. Buvo pasiektos penkios pergalės, finale įveikta „Waitakere“ komanda iš Naujosios Zelandijos 71:52. Naudingiausiai žaidė Arūnas Šeferis, Vaidas Jurgilas, Singaras Tribė, Dainius Staugaitis, Gintaras Staniulis, Rimantas Mincė, Raimondas Raščius ir pakruojietis Alvydas Paškevičius. Be jų dar rungtyniavo ir čempionais tapo Marius Ruškys, Šarūnas Imenavičius,  Darius Rimša ir žaidžiantysis treneris Laisvydas Zederštremas.

Kita „Top Sport – Pakruojo parketas“ komanda, rungtyniavusi 40+ amžiaus grupėje, tik finale pralaimėjo Australijos „Hasbeens“ komandai ir tapo žaidynių vicečempione. Šioje komandoje, be jau minėtų Arūno Šeferio, Singardo Tribės, Dainiaus Staugaičio, Gintaro Staniulio, dar žaidė Mindaugas Žukauskas, Saulius Štombergas, Vaidas Stiga, Eugenijus Takuševičius, Žydrūnas Mačiūnas, Donatas Kazlauskas, Pranas Skabickas ir Rimvydas Griguola. Komandos treneriai – Vaidas Jurgilas ir Laisvydas Zederštremas. „Hasbeens“ atstovavo penki buvę Australijos nacionalinės rinktinės žaidėjai, vedami buvusio NBA krepšininko Chris’o Anstey’aus. Pirmame etape komanda pasiekė penkias pergales, buvo laimėjusi ir prieš „Hasbeens“.

Kitos pasaulio veteranų žaidynės vyks 2021 m. gegužės mėnesį Japonijos mieste Kansai. Prieš tai, 2019 m. Italijos Turino mieste vyks Europos veteranų žaidynės.

Laisvydas Zederštremas savo ir komandos vardu dėkoja Pakruojo rajono savivaldybei ir visiems Pakruojo rajono žmonėms už paramą, taip pat rėmėjams UAB „Linkuvos mėsa“, AB „Dolomitas“, Lygumų ŽŪB ir UAB „Davra“.

 Renginio akimirkos

Pakruojo rajono savivaldybės informacija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode