Gamtosauginėms ugdymo įstaigoms – vėliavos ir sertifikatai

 

 

Pirmadienio rytą Leckavos Dainų slėnis skambėjo nuo vaikų klegesio ir linksmo juoko. Čia surengta Mažeikių r. ugdymo įstaigų, dalyvaujančių gamtosauginių mokyklų programoje, šventė „Miško pasaka“.

 

Kvietė saugoti gamtą

Į renginį atvykusius ugdymo įstaigų atstovus ir svečius pasitiko spalvingieji pasakų personažai: Raudonkepuraitė, Vilkas, Zuikis, Lapė.

Mokyklų, lopšelių-darželių auklėtiniai kartu su auklėtojomis originaliai, jaukiai ir išradingai pasipuošė savo aikšteles, prisistatydami kvietė kartu saugoti, mylėti ir puoselėti gamtą, dainavo smagias dainas, šoko, vaidino.

Įteikė vėliavas

Šventėje Lietuvos žaliųjų judėjimo gamtosauginių mokyklų koordinatorius Lietuvoje Renaldas Rimavičius Žaliąsias vėliavas ir Aplinkosauginio švietimo fondo sertifikatus įteikė 15 Mažeikių rajono gamtosauginių ugdymo įstaigų: darželiui-mokyklai „Kregždutė“, lopšeliams-darželiams „Delfinas“, „Buratinas“, „Pasaka“, „Berželis“, „Gintarėlis“, „Žilvitis“, „Eglutė“, „Bitutė“; „Giliukas“, Renavo pradinei mokyklai, Pavasario, Kalnėnų, Užlieknės, Balėnų pagrindinėms mokykloms. Mažeikių lopšelis-darželis „Delfinas“ jau 10-ąjį kartą apdovanotas Žaliąja vėliava ir Tarptautiniu sertifikatu.

Kiekvienais metais vėliavos ir sertifikatai įteikiami Tarptautinės aplinkosauginio švietimo fondo gamtosauginių mokyklų programos, kuri ugdo mokinių kūrybiškumą, skatina mokyklų bendruomenių aktyvumą, nukreipia mokyklas į gamtosauginę veiklą,  dalyviams, įvykdžiusiems Aplinkosauginio švietimo fondo reikalavimus.

Sveikino svečiai

Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys pasveikino visus susirinkusius į šį gražų gamtos kampelį: „Labai džiaugiuosi, kad net 15 mūsų rajono ugdymo įstaigų dalyvauja gamtosauginėje programoje, pirmauja nuveiktais darbais, saugant ir puoselėjant gamtą ir kiekvienais metais yra apdovanojami Žaliąja vėliava bei sertifikatais. Džiugu, kad skiepijama meilė ir rūpestis mūsų gamta, nes tik nuo visų mūsų priklausys Lietuvos ateitis: jei nuo mažų dienų tvarkysime savo aplinką, rūšiuosime, nešiukšlinsime – gyvensime neužterštoje, jaukioje ir gražioje aplinkoje.“

Meras įteikė padėkos raštus Mažeikių lopšelio-darželio „Delfinas“ direktorei Laimai Žiubikienei už ilgametį darbą ugdant moksleivius ir vietinę bendruomenę aplinkos apsaugos srityje, ir Mažeikių darželio-mokyklos „Kregždutė“ direktorei Brigitai Momgaudienei už aktyvią ir naudingą visuomeninę veiklą aplinkos apsaugos srityje, gamtosauginių mokyklų sutelkimą, jaunosios kartos aplinkosauginių vertybių ugdymą.

Kiekvienai rajono ugdymo įstaigai įteiktos ir žaliosios dovanos – spygliuočiai medeliai – pušelės.

Aplinkos apsaugos, asmens ir visuomenės sveikatos skyriaus vedėjas Zigmantas Kristutis taip pat pasidžiaugė, kad Mažeikiai gali vadintis „žaliuoju“ miestu, kadangi rajono darželiai, mokyklos šioje gamtosauginėje programoje dalyvauja jau ne vienus metus.

Sveikindamas visus su švente, Seimo narys K. Bartkevičius džiaugėsi galėdamas būti čia, kvietė visus mylėti ir saugoti mūsų nuostabią gamtą.

Šventės dalyvius sveikino ir mylėti gamtą bei ja rupintis kvietė VĮ Mažeikių miškų urėdijos miško apsaugos inžinierius Paulius Gedrimas.

Dėkojo už paramą

Darželio-mokyklos „Kregždutė“ direktorė B. Momgaudienė džiaugėsi gausiu būriu gamtos mylėtojų, dėkojo pagrindinei šio renginio rėmėjai Mažeikių rajono Savivaldybei, taip pat visiems svečiams, radusiems laiko atvykti į gamtos puoselėjimo šventę, džiaugėsi per šiuos metus nuveiktais prasmingais darbais, linkėjo visiems gražios vasaros.

Po visų pasirodymų mažieji gamtosaugininkai žaidė įvairius žaidimus, šiltai bendravo tarpusavyje.

Alina JONIKĖ

Autorės nuotraukos

 



Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode