Kuriama geros europinės mokyklos koncepcija

 

Gegužės 31 d. Mažeikių ,,Ventos“ progimnazijoje vyko tarptautinė konferencija „Mokykla praeityje ir šiandien: geriausia europinė patirtis“.

 

 

Konferencijos dalyviai turėjo unikalią galimybę išgirsti geriausią europinę švietimiečių patirtį ne tik iš lietuvių, bet ir iš rumunų, graikų, ispanų, italų, portugalų delegacijų lūpų.

Konferencijos dalyvius sveikino Švietimo skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus, Švietimo centro vadovas Viktoras Prokopčukas.

Pranešimus skaitė Lietuvos edukologijos universiteto Socialinio ugdymo katedros profesorė, habilituota daktarė Irena Zaleskienė, Mažeikių Švietimo centro metodininkė Laima Žilinskienė, „Ventos“ progimnazijos direktorė Ramunė Badaukienė, progimnazijos anglų kalbos mokytoja, projekto kordinatorė Lina Čepauskienė, progimnazijos tarybos narė, tėvelių atstovė  Jūratė Pociuvienė, mokytojai, buvę progimnazijos mokiniai – Tomas Čepauskas, Reda Kurčinskienė, Inga Nicienė, Rūta Urbonavičiūtė, Sandra Grauslienė, Gabijos gimnazijos, buvęs ,,Ventos“ progimnazijos mokinys Ignas Lapkus.

Delegacijų atstovai pristatė savo šalių švietimo sistemas, ,,pasaulio kavinėse“ lygino, kokios mokyklos buvo praeityje, kokios dabar ir ką geriausia būtų galima pasiimti į ateitį. Konferencijos metu visų šalių atstovai kūrė geros europinės mokyklos koncepciją.

Visų šalių moksleiviai vieningai kalbėjo apie svarbų mokytojo vaidmenį, kad jis turi atlikti jau ne informuotojo, o interpretatoriaus ir kūrybiškumo ugdytojo vaidmenį. Mokinio vaidmuo – turi būti motyvuotas, tapti ataskingu ne tik už save, bet ir už savo visuomenę, savo šalį ir už visą žmoniją, nes gyvename pasaulyje, kuriame praktiškai nebelieka sienų, todėl į mokyklą šiandien prasminga žvelgti pirmiausia kaip į laisvės ir demokratijos laboratoriją.

Lijana POCEVIČIENĖ

Direktorės pavaduotoja ugdymui

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode