„Ventos“ progimnazijos sėkmingo starto finišas

 

Gegužės 29-osios vakarą į tradicinį  „Ventos garbės“ progimnazijos renginį susirinko ne tik mokiniai, tėveliai, mokytojai, bet ir penkių šalių – Rumunijos, Ispanijos, Portugalijos, Graikijos, Italijos – delegacijų atstovai, dalyvaujantys tarptautiniame projekte.

„Sakoma, kad sėkmė – tai dovana, įvyniota į sunkų darbą ar baltą popierių, kurį tenka pačiam prirašyti. Taigi, Jūsų darbas, Jūsų pastangos atnešė Jums sėkmę. Tapote žinomi savo pasiekimais ne tik mokykloje, bet ir savo rajone, respublikoje, savo sėkme džiugindami savo mokytojus, tėvelius“, – prieš įteikdama padėkos raštus mokiniams ir jų šeimoms sakė progimnazijos direktorė Ramunė Badaukienė.

Mažeikių „Ventos“ progimnazijos bendruomenei 2016–2017 mokslo metai ir vėl buvo sėkmingi. 57 3–8 klasių mokiniai atstovavo mokyklai rajono visų dalykų olimpiadose. Iškovota 40 prizinių vietų: 13 – I vietų, 12 – II vietų ir 15 – III vietų. 3 progimnazistai dalyvavo Šiaurės Lietuvos V – VIII klasių integruotoje gamtos ir biologijos olimpiadoje. Tarp ketvirtokų, septintokų matematikų ir vėl stipriausi „ventiškiai“: 4c klasės mokinys Domantas Jucius atstovavo ir mokyklai, ir rajonui respublikinėje matematikų olimpiadoje.
Nepralenkiami septintokai buvo istorijos, geografijos, dailės olimpiadose, aštuntokai geriausius rezultatus parodė chemijos, lietuvių kalbos, taip pat ir istorijos olimpiadose.

Meninio skaitymo konkurse trečiokė Otilija Rimaitė pelnė laureatės vardą, penktokas Kajus Lementauskas pripažintas vienas iš geriausių skaitovų tarp 5 – 8 klasių mokinių. Nacionaliniame mokinių raštingumo konkurse „Mažasis diktantas 2017“ ketvirtokas D. Jucius užėmė II vietą ir pateko į respublikinį turą, o septintokės Sofijos Mickevičiūtės „Laiškas Jungtinių Tautų generalinio sekretoriaus pavaduotojui“ pripažintas antru.

Progimnazistai parodė, kad ne tik gerai išmano tiksliųjų, gamtos mokslų dalykus, bet ir geba atlikti technologines ir dailės užduotis. Penktokės Lauros darbas gavo aukščiausius įvertinimus.

Aktyvūs ir pradinių, ir vyresnių klasių mokiniai buvo dalyvaudami tarptautiniuose konkursuose: Česlovo Kudabos konkurse LEU, Kalbų Kengūroje (72 mokiniai), o Matematikos net 118 1–8 klasių mokinių – 26 iš jų pateko į rajono dešimtukus, o septintokas Mindaugas Bumbliauskis 27-tas respublikoje. Europos egzaminą laikė 26 septintokai ir aštuntokai. Henriko Viktoravičiaus rezultatas leido jam dalyvauti II ture. Ypač populiarus ir rezultatyvus ir šiemet respublikinis edukacinis konkursas „OLYMPIS 2017“ – rudens sesijoje dalyvavo 220, pavasario 185 „ventiškiai“; 28 tapo lauretais Vaikų kūrybinės iniciatyvos fondo (VKIF) anglų kalbos vertimų  projekte „Tavo žvilgsnis 2017“.

22 mūsų mokyklos mokiniai parodė „bebrišką“ atkaklumą respublikiniame informatikos ir informatinio mąstymo konkurse „Bebras“: dvi I vietos, trys II vietos rajone, ir didžiuojamėsSimonu Stravinsku iš 8c, kuris pateko į respublikoje geriausiųjų penkiasdešimtuką.

Šiais metais pagaliau mūsų mažieji eismo dalyviai išplėšė zonoje „Šviesoforo“ varžybose III vietą.

Ir tai dar ne viskas… Tradicinėje „Ventos“ Garbės“ apdovanojimų ceremonijoje padėkos raštai įteikti 61 šių mokslo metų pirmūnui.

Pasveikinti sportininkai – Lietuvos moksleivių žaidynių plaukimo rajono čempionai, mergaitės stalo teniso respublikoje V vietos laimėtojos, berniukai futbolo 5X5  respublikoje V vietos laimėtojai, pradinukų  lygos futbolo zonos vicečempionai, mergaičių futbolo (2003 m. gim. ir jaunesnės) zonos sidabro medalininkės, seniūnijų mokyklų rajono GOLO nugalėtojai, LADY GOLO rajono, apskrities čempionės, respublikos V vietos laimėtojos.

Net 116 šeimų buvo padėkota už bendradarbiavimą motyvuojant vaiką intelektinei, sportinei veiklai, ugdant kūrybingą ir atsakingą pilietį, garsinantį savo šeimą ir „Ventos“ progimnaziją.

Lijana POCEVIČIENĖ

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Birutės STEPONAVIČIENĖS nuotraukos

Prierašai:       1.  Akimirka iš šventės.

2. Direktorė R. Badaukienė su Pocių šeima.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode