Apsikabinimo akcija Sodų parkelyje

 

Praėjusiais metais Lietuvoje inicijuota unikali pasaulinė apsikabinimo akcija „Taikos glėbys“, kurios metu visi apsikabina ir ištaria žodį „Taika“. Lietuvoje tai vyko net 50 šalies savivaldybių. Buvo organizuojami kultūriniai renginiai, kurių metu vaikai galėjo išreikšti savo sugebėjimus. Visa tai vyko norint paskatinti jaunąją kartą skleisti taikos kultūrą pasaulyje, priimti kitaip mąstantį ar gyvenantį žmogų, ieškoti ne skirtumų, o vienijančių bruožų.

Mažeikių Sodų trikampio skverelyje ši akcija vyko taip pat antrą kartą. Renginio vedėjos Kamilės teigimu, pernai iš viso apsikabino 10 tūkstančių lietuvių, o Gineso rekordas yra 10 tūkstančių penki šimtai. Taigi mes, pasak vedėjos,  buvome tik per plauką nuo jo.

Susirinkusius – didelius ir mažus – į šį gražų ir prasmingą renginį pasveikino Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Irena Macijauskienė: „Šiandien pirmoji vasaros diena ir kartu Tarptautinė vaikų gynimo diena. Oras labai gražus, todėl susikibkime už rankų ir, apkabinę vieni kitus, pagalvokime apie tuos, kurie galbūt stokoja pačių paprasčiausių dalykų: meilės, šilumos, duonos. Palinkėkime visų tautų žmonėms tolerancijos ir supratimo, o jums visiems taip pat linkiu susiklausymo, vienybės, santarvės.“

Renginio vedėja pakvietė visus sustoti į didelį ratą. Prieš apsikabindami, akcijos dalyviai pagal Kamilės komandą atliko keletą žaidybinio pobūdžio pratimų. Po to susirinkusieji – apie 100 dalyvių – kelioms akimirkoms sustojo į širdies formą, apkabino vieni kitus ir drauge tarė žodį „taika“.

Apsikabinimo akcijoje dalyvavo Mažeikių baikerių klubo atstovai, Sodų pagrindinės mokyklos šokių kolektyvas, Politechnikos mokyklos muzikos būrelis. Renginio organizatoriai – Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus jaunimo reikalų koordinatorė Alvyda Purauskytė, Mažeikių „Interackt“ klubo aktyvas, Mažeikių rajono socialinių pedagogų metodinis būrelis.

 

Valerija KVEDARAITĖ

Nuotrauka iš Savivaldybės archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode