„Gerumo galia“ turi savo namus

 

Saulėtą penktadienio pavakarę Mažeikių visuomeninės organizacijos „Gerumo galia“ nariai šventė neeilinį įvykį – Pavenčių gatvėje jiems įrengtos patalpos. Svečius jau iš tolo pasitiko gražiomis gėlių dekoracijomis papuoštos naujųjų namų sienos ir saksofono muzikos garsai, kuriais žavėjo saksofonininkė Karina.

Perkirpo juostelę

Renginio vedėjas Vaidas Andrijaitis pasveikino visus atvykusius į šį nuostabų renginį, trumpai papasakojo susirinkusiesiems apie organizaciją „Gerumo galia“ bei jos narius ir pakvietė perkirpti simbolinę atidarymo juostelę. Ją perkirpo UAB „Mažeikių būtų ūkis“ atstovas Saulius Novogreckas, pasak organizacijos pirmininkės Dovilės Grigutės, labiausiai prisidėjęs prie šių patalpų įrengimo, ir D. Grigutė. Po oficialiosios dalies svečiai pakviesti į naująsias patalpas, kur visų laukė jauki aplinka, vaišės, muzikinė programa.

Sveikino svečiai

„Gerumo galios“ narius ir jos pirmininkę sveikino Mažeikių Rotary klubo „Liberta“ prezidentė Diliara Zarifova ir kitos narės, Mažeikių cerebrinio paralyžiaus asociacijos pirmininkė Zofija Valatkienė, UAB „Mažeikių būtų ūkis“ atstovas S. Novogreckas, Mažeikių bėgikų klubo „Penki kalnai“ vadovė Milda Zubavičienė, UAB „Visvilas“ atstovė bei kiti svečiai.

Sveikinimo žodį taręs ir šiuos namus palaiminęs Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos klebonas kun. Gintaras Lengvinas džiaugėsi, kad yra bendruomenė, kuri jungia šiuos vaikus, kad čia jie gali jaustis tarsi būdami šeimoje – bendrauti, ugdyti savo gebėjimus, jaustis vienas kitam artimi, surasti bendrą kalbą ir tarpusavio ryšį, ir dar – kad yra gerų žmonių, kurie padeda šiems likimo nuskriaustiems vaikams, nes jų gerumo ir pagalbos dėka atsirado šie namai.

D. Grigutė pasveikino organizacijos narius naujųjų namų atidarymo šventės proga, dėkojo rėmėjams už didžiulę pagalbą įrengiant patalpas.

„Tai bus gerumo namai. Esu įsitikinusi, kad yra labai daug gerų žmonių, kuriems rūpi mūsų vaikai, jų ateitis. Ačiū, kad manimi tikėjote ir leidote visa tai sukurti ir padaryti“, – sakė organizacijos „Gerumo galia“ pirmininkė ir rėmėjams įteikė padėkos raštus bei vaikų sukurtus angeliukus.

Dovanojo muzikinę programą

Po sveikinimų ir linkėjimų muzikinę programą dovanojo Mažeikių politechnikos mokyklos mokiniai: akordeonu grojo ir dainavo Gintė Petraitytė, fortepijonu skambino Marius Barauskis. Dainas šventės dalyviams  skyrė atlikėja Jolanta Kriaučiūnienė.

Vėliau lauke vaikai žaidė įvairius žaidimus, pūtė muilo burbulus ir džiaugėsi kitomis atrakcijomis. Linksma, jauki, šilta šventė abejingų nepaliko ir įsiminė ilgam.

 

Apie organizaciją

 

Gerumo galia“ įsikūrė 2002 metais. Ją sudaro 30 narių. Skaičius kasmet kinta. Ši organizacija vienija šeimas, auginančias vaikus su Dauno sindromu ir kitais genetiniais susirgimais. Pagrindinis dėmesys skiriamas vaikų integracijai į darželius, mokymo įstaigas, socialinių buitinių paslaugų teikimui namuose, poreikių gydymui, ugdymui tenkinimui, specialybės įsigijimui ir įdarbinimui. Rengia ir vykdo programas bei projektus ir juose dalyvauja, bendrauja su švietimo, vyriausybinėmis ir savivaldybių institucijomis, gydymo, sveikatos, socialinės globos ir rūpybos, labdaros organizacijomis. Organizacija „Gerumo galia“ aktyviai dalyvauja įvairiose visuomeninėse veiklose, kuria gražesnę ir šviesesnę vaikų kasdienybę.

Alina JONIKĖ

Autorės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode