Pagerbtas kalvystės meno meistras

 

 

Birželio 3 d. Mažeikių muziejuje iškilmingai pagerbtas Mažeikių krašto kultūros premijos laureatas Virgilijus Mikuckis. Renginio vedėjas Paulius Mylė gausiai publikai pristatė Lietuvos kalvių kalvį, „Aukso vainiko“ nugalėtoją ir kitokių garbingų apdovanojimų bei įvertinimų laureatą, taip  pat pastebėjo, kad „Žemaičių dūdų šventė – 2017“ vyksta jau penklioliktą kartą, o nuo šiol turėsime ir penkiolika Krašto kultūros premijos nugalėtojų. Tai jau antrasis rajono kalvis, pelnęs garbingą apdovanojimą.

 

Prie šviesuolių 

Miesto vadovų vardu sveikinimo žodį tarė Savivaldybės mero pavaduotojos Irena Macijauskienė bei Sigutė Bernotienė. Sveikino gausi ir gerai nusiteikusi tautodailininkų palaikymo kompanija. Muziejaus direktorius Vaidotas Balzeris priminė, kad antrame aukšte veikia paroda „Praeities šviesuoliai Lietuvos užkaboryje“ apie mūsų kraštui nusipelniusius šviesuolius bei išreiškė nuomonę, kad nuo šiol prie tokių žmonių drąsiai galime priskirti ir V. Mikuckį. Tarp sveikintojų buvo  pirmoji krašto kultūros premijos laureatė Krista Kinčienė, laureatai Jelena Legenzonienė, Ričardas Grušas, Česlovas Pečetauskas, Gintautas Alekna, Jonas Strazdauskas, folkloro ansamblis „Alksna“, Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestras ir kt.

 

Išlieka ilgam

Pasak J. Legenzovienės, šokio menas labiau vienadienis ir neapčiuopiamas. Kažkas lieka mokinių ir mokytojų širdyse, o kalvio darbai išlieka ilgam. R.Grušas samprotavo, kad kalvystė yra nepaprastas darinys, kuriame pagrindiniai komponentai  visada yra geležis, ugnis ir kalvio širdis. O kažkas netgi šmaikščiai pajuokavo, kad Virgilijus taip gerai įvaldė kalvystės paslaptis, kad lanksto geležį kaip dešrą.

Kiekviena valstybė džiaugiasi ir didžiuojasi kuriančiais savo krašto žmonėmis. Tarp jų yra ir penkioliktasis Mažeikių krašto kultūros premijos laureatas V. Mikuckis.

 

Vytas ALEKNAVIČIUS

Autoriaus nuotraukos

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode