Stovykla Židikuose

                                          

Tik pasibaigus mokslo metams, birželio 5 dieną, visi norintys Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos mokiniai rinkosi į stovyklą. Aktų salėje stovyklos koordinatorė Roberta supažindino vaikus su užsiėmimais: dailės, muzikos, šokių, sporto, jaunųjų žurnalistų, gamtos tyrimų ir kitais, stovyklautojus pasveikino gimnazijos direktorė. Buvo pakelta stovyklos vėliava, o tada mes visi skubėjome pasirinkti patinkančius užsiėmimus. Vakare žiūrėjome filmą.

Šiemet stovyklauja ir pradinukai, bet jie dalyvauja tik dienos užsiėmimuose. Mažųjų taip pat laukia įdomios veiklos: jie tyrinėja gamtą, geriau su ja susipažįsta. Atvykusi keramikė mokė juos, kaip iš molio lipdyti kirminus, snaiges ir kitokius įdomius lipdinius.

Kiekvieną dieną visi kėlėsi ir, kaip įprasta, ėjo į užsiėmimus: dainavo, šoko ar piešė,  popiet ir vėl laukė dailės ar sporto užsiėmimai, gamtos tyrimai. Įdomiausi vakarai, kai mūsų laukia vis kita veikla.

Antrąjį vakarą stovyklautojų laukė krikštynos. Visi pasidalijo į keturias grupes, išsirinko vadovus ir komandų pavadinimus. Vadovams reikėjo apipiešti veidus, kad išsiskirtų. Po to rinkome pavaduotojus, kuriuos reikėjo kuo daugiau aprengti. Tada vyko estafetės: bėgimas su maišais, bėgimas dviese su lankais, pritūpimų darymas susikibus už rankų su komandos draugais, ,,plaukimas upe“, ilgiausios virvės iš rūbų rišimas. Po estafečių laukė protų mūšis. Buvo išrinkti nugalėtojai. Po visų įdomių užduočių svaidėmės vandens pripiltais balionais. Po krikštynų visi buvome pavargę, bet kupini įspūdžių.

Kitą vakarą vyko orientacinės varžybos. Buvo  sudarytos keturios komandos, kurioms reikėjo bėgioti po Židikų miestelį ir ieškoti nurodytų objektų. Užduotys buvo pačios įvairiausios: nusifotografuoti prie karvės, Židikų grandies, nors niekas nežinojo, kas tai. Reikėjo rasti Liepų 13, o tokio adreso nėra. Teko nueiti prie pavėsinės ir nusifotografuoti ne tuščiomis, fotografuotis su Židikuose sutiktais seneliais, o po to ir su naminiais gyvūnais. Visos rungtys truko maždaug 2 valandas. Po varžybų buvome labai pavargę, kai kurie patyrė traumų, bet buvo linksma.

Nepamirštamas vakaras buvo, kai atvažiavo savanoriai iš 603 kuopos. Jie papasakojo apie kariuomenę ir leido apsirengti jų apranga. Vyko tokia nedidelė viktorina, už dalyvavimą joje gavome prizus. Po to ėjome į sporto salę, kur vykdėme įvairias užduotis. Vyko estafetės: padaryti kūlverstį, apsirengti karinę aprangą, paimti kamuolį ir bėgti gyvatėle, daryti šuoliukus, atsilenkimus ir kita. Po varžybų tie, kurie norėjo, žiūrėjo filmą, kiti sėdėjo savo kambariuose.

Penktadienį kaip kasdien ėjome į dailės, šokių ir gamtos tyrimų užsiėmimus, kuriuose mus aplankė mūsų rėmėjai – švedai, kurių dėka jau ne vieneri metai Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos vaikai gali nemokamai stovyklauti 2 savaites. Stovykloje ne tik mokomės įvairiausių užsiėmimų, bet ir gražaus tarpusavio bendravimo, kultūringo kalbėjimo, vienas kito supratimo, nes čia būname ne tik dieną, bet ir naktį.

Taip prabėgo kupina nuotykių pirmoji savaitė. Ne mažiau įdomi, tikimės, bus ir antroji, nes laukia kelionės, varžybos, kiti renginiai.

                                                                                      Stovyklos jaunosios žurnalistės

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode