Juodpelkio parke – renginys šeimai

 

Saule ir šiluma lepinęs savaitgalio oras sekmadienio popietę sukvietė mažeikiškius, tėvelius su savo atžalomis, senelius ir anūkėlius į Juodpelkio parką, kur vyko renginys visai šeimai „Būti šeima – reiškia turėti sparnus“. Šis Žemės dienų renginys nudžiugino ir sudomino mažuosius dalyvius bei jų tėvelius įvairiais užsiėmimais.

Veiklų netrūko

Vaikai turėjo unikalią galimybę pasigaminti aitvarus (užsiėmimus vedė Juozas Svirušis), kuriuos vėliau kartu su tėveliais ir seneliais nuo kalno viršūnės džiaugsmingai leido į žydrą padangę, džiaugėsi jų sklandymu ore. Netrukus dangų nuspalvino daugybė įvairiausių spalvų bei formų aitvarų.

Norintys galėjo smagiai pašokinėti ant batuto, kiti smagiai „burbuliavo“, pūsdami didžiulius muilo burbulus.

Tėveliai kartu su vaikais noriai įsitraukė į afro būgnų ratą – gerų, teigiamų emocijų šaltinį, kur visi susėdę į didžiulį ratą išbandė muzikavimą perkusiniais instrumentais ir kūrė „geros nuotaikos orkestrą“ (vadovas Linas Švirinas, Klaipėda).

Aukojo vaikams

Šventės metu vyko Vaiko širdies asociacijos vykdoma graži ir prasminga iniciatyva – norintys ir galintys aukojo vaikams, turintiems širdies ydas, jų reabilitacijai po sunkių operacijų.

„Būdui žemaičių“ pakalbinus šventėje dalyvavusią Mažeikių kultūros centro tremtinių ir  politinių kalinių choro „Atmintis“ vadovę Zitą Gužauskienę, ar reikalingi Mažeikių mieste tokie renginiai, ji vienareikšmiškai pritarė idėjai: „Džiaugiuosi puikia iniciatyva organizuoti tokias jaunas šeimas su vaikais suburiančias, teigiamų emocijų kupinas šventes, kadangi renginių vaikams mūsų mieste tikrai trūksta. Jie galėtų būti organizuojami dažniau, nes vaikų užimtumas – labai svarbu. Mano nuomone, būtina įtraukti šeimas į įvairius užsiėmimus, veiklas, sudominti juos. Linkiu organizatoriams, kad tai nebūtų vienkartinis renginys, o tokio pobūdžio šventės šeimoms vyktų ir ateity.“

Alina JONIKĖ

Autorės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode