Gyventojų rūpestis – kelių remontas

 

Gajutė ABELKIENĖ

      Atėjus vasarai, gyventojai vėl nerimauja dėl netvarkomų kelių ir gatvių, klausia, kada bus pasirūpinta saugesne ir patogesne kelione. Tuo domisi Mažeikių Vaižganto gatvėje gyvenantys ir garažus Geležinkelio gatvėje turintys mažeikiškiai, taip pat tolimesnių kaimų gyventojai, dar tebevažinėjantys žvyrkeliais ir kantriai laukiantys, kada bus paklotas asfaltas.

Skundžiasi būkle

      „Būdo žemaičių“ redakcijoje apsilankę mažeikiškiai sakė susirūpinę miesto gatvių būkle. Pasak jų, netvarkoma Vaižganto gatvė, o Geležinkelio gatvėje nebeįmanoma suprasti, ar asfaltas, ar žvyrkelis: „Geležinkelio gatve baisu važinėtis, kad nesubyrėtų automobiliai, vien didžiausios duobės. Nebegalime net prie garažų privažiuoti. Neturime jokios informacijos, ar ji bus kada tvarkoma, o gal bent jau nugreideriuoti būtų įmanoma?“

       

Įtraukta į programą

        Kaip informavo Vietinio ūkio skyriaus vyr. specialistas Mantas Badaukis, preliminarus objektų sąrašas sudaromas atsižvelgiant į kelio (gatvės) dangos būklę, gyventojų prašymus ir svarbą bendroje rajono infrastruktūroje, o vykdomas pagal finansines galimybes.

      Pasak vyr. specialisto, Mažeikių rajono savivaldybės tarybos praėjusių metų sausio 29 d.  sprendimu patvirtinta Mažeikių rajono savivaldybės susisiekimo komunikacijų modernizavimo ir priežiūros programa 2016–2022 m., kurioje numatytas J. T. Vaižganto g. nuo Gamyklos g. iki Gabijos tako ir Geležinkelio g. nuo Ventos g. iki Bažnyčios g. remontas. Tam preliminariai reikia atitinkamai 20,5 tūkst. ir 74,7 tūkst. eurų. Kada bus atliekami šie darbai, neaišku.

Laukia asfalto

      Kai kurių kaimų gyventojai vis dar kantriai laukia, kada bus išasfaltuoti žvyrkeliai, kuriais jiems kone kasdien tenka važinėti. Ypač dėl to nerimauja Lūšės kaimo gyventojai. Jiems žvyrkeliu reikia važiuoti tiek į Židikus, tiek į Pikelius. Žibikiškiai ir užliekniškiai Viekšnius gali pasiekti taip pat tik žvyruotu vieškeliu. Tokių kaimų yra ir daugiau.

Nustatė prioritetus

      Pasak Vietinio ūkui skyriaus vedėjo Alfonso Žiulpos, Lietuvos automobilių kelių direkcija yra paruošusi žvyruotų kelių ruožų bendrą sąrašą visoje respublikoje, kuriame yra per tūkstantis objektų, iš visų objektų 28 žvyruotų kelių ruožai yra Mažeikių rajone.

      „Automobilių kelių direkcija pasiūlė reitinguoti penkis objektus prioriteto tvarka, – aiškino A. Žiulpa. – Pirmajam ruožui, kuriam patvirtinsime pirmenybę, bus skiriama papildomai 20 balų, antrajam – 16 balų, trečiajam – 12, po to 8 ir 4 balai.“

      Skyriaus vedėjo teigimu, iš 28 objektų siūloma reitinguoti penkis objektus, iš kurių pirmasis būtų kelias Pikeliai–Židikai. Pagal Automobilių kelių direkciją ruožas nuo Židikų iki Lūšės užima tik 8-ąją vietą. Suteikus rajone jam pirmąją vietą šis kelias pasislinktų netgi į antrąją vietą.

      Antrąją vietą siūloma suteikti kelio Seda–Rubikai–Pievėnai 4,3 km ruožui nuo Pievėnų iki kelio Mažeikiai–Telšiai per Nevarėnus. Tada Pievėnai turėtų asfaltuotą išvažiavimą tiek į Tirkšlių pusę, tiek į Mažeikių, tiek į Telšių.

      Trečioji vieta būtų skiriama keliui Užlieknė–Viekšniai, ruožui nuo Užlieknės iki posūkio į Pievėnus.

      Ketvirtojoje vietoje – trūkstama ruožo dalis nuo posūkio į Pievėnus iki Viekšnių.

      Penktąją vietą siūloma suteikti keliui Akmenė–Agluona–Laižuva, nes Akmenė iš savo pusės ne vieną ruožą yra sutvarkiusi, paklojusi asfaltą. Šiemet ji taip pat reitinguoja šį kelio ruožą, kuriuo nori sujungti Laižuvą su Akmene.

      A. Žiulpa tikino, jog taip reitingavus rajono žvyrkelius, jie eilėje pasistūmėtų. Pirmąją vietą užimtų Pievėnų kelias, antrąją – ruožas Židikai–Lūšė, trečiąją – nuo Užlieknės Viekšnių link, ketvirtąją – trūkstamoji dalis nuo Užlieknės iki Viekšnių, o kelias nuo Akmenės iki Laižuvos vis tiek liktų dešimtojoje vietoje.

      Pasak vedėjo, pakoreguotos žinios apie viešąjį transportą ir lankytinas vietas šiuose žvyruotuose keliuose. Tik keturiuose ruožuose viešojo transporto nėra, o lankytinų vietų palei tuos kelius kur kas daugiau, negu nurodė Automobilių kelių direkcija.    

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode