„Sodroje“ atidaryta mokinių kūrybos darbų paroda

 

 

Praėjusią savaitę „Sodros“ Mažeikių skyriaus patalpose atidaryta Pavasario pagrindinėje mokykloje įsikūrusios dailės studijos „Meninis stiklas“ mokinių kūrybos darbų paroda „Ne tik stiklas“.

Tilpo ne visi

 

Pasak studijos vadovo ir mokytojo Aleksandro Novak, šioje studijoje kuria 24 mokiniai. Paroda – įvairi. Čia pristatomi ne tik stiklo, bet ir grafikos, tapybos, keramikos darbai.

„Mes kuriame labai įvairius darbus. Vieni vaikai linkę į lipdymo meną, kiti mėgsta kurti grafikos, tapybos keramikos darbus. Būtent šiai parodai ruošėmės 6 mėnesius. Mokiniai savarankiškai sukūrė ir paruošė savo darbus. Visi net netilpo „Sodroje“, tad esame papuošę savo kūrybos darbais ir Pavasario pagrindinės mokyklos sieną“, – pasakojo studijos vadovas.

 

Džiaugiasi draugyste

 

 „Sodros“ Mažeikių skyriaus vadovė Laima Nagienė teigė, kad A. Novak ir jo mokinių parodos čia rengiamos jau daug metų ir apsilankę mažeikiškiai parodose visada pastebi, atranda kažką naujo, netikėto.

„Labai džiaugiuosi galimybe pažinti šį žmogų. Bendradarbiaujame jau daug metų. A. Novak nemažai kūrybinių darbų yra padovanojęs, vienas jo dovanotas paveikslas kabo mano kabinete. Smagu, kad dailės studijos mokiniai neužsidarę – jie kuria, yra matomi ir džiaugiasi galėdami pristatyti savo darbus mūsų įstaigoje, juk koks džiaugsmas 6-okui ar 7-okui pasakyti, kad jo sukurti darbai yra viešumoje. Džiaugsmas  ir auklėtinių tėveliams, kad jų vaikų parodą galima pamatyti „Sodroje“. Esu labai dėkinga A. Novak už gražias ir įdomias parodas“, – sakė L. Nagienė.

 

Alina JONIKĖ

Nuotraukos autorės ir iš redakcijos archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode