Židikuose vyko prevencinis renginys

 

Pirmadienį Židikų kultūros centre vyko Mažeikių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnės  organizuotas prevencinis renginys „Saugi vasara“, kuriame dalyvavo saugių kaimynysčių grupių nariai, bendruomenės ir seniūnijos atstovai, miestelio gyventojai.  

   

Suteikė informacijos

Susitikime gyventojams aiškinta, kaip netapti nusikaltimo auka, išvengti vagysčių, kaip saugoti savo turtą, neįkliūti į sukčių pinkles, apie kitų nusikalstamų veikų ir teisės pažeidimų prevenciją. Kalbėta jautria ir  aktualia tema – apie smurtą, smurtą artimoje aplinkoje, prieš vaikus. Susirinkusieji supažindinti su Smurto artimoje aplinkoje įstatymo nuostatomis, smurtautojo iškeldinimo tvarka, kardomųjų priemonių rūšimis, taikomomis atliekant ikiteisminį tyrimą, bei  pagalbos iškvietimo elektroninio  įrenginio išdavimo tvarka.

Pareigūnė Audronė Jurdonaitė-Ostrauskienė kvietė gyventojus nebūtų abejingiems savo gyvenamosios aplinkos saugumui, puoselėti bendruomeniškumą, gražius tarpusavio santykius, pilietiškumą, kartu spręsti iškilusias problemas, padėti vieni kitiems.

„Stipri ir vieninga bendruomenė gali sukurti saugią aplinką, kurioje bus gera augti, dirbti ir gyventi visiems“, – kalbėjo A. Jurdonaitė-Ostrauskienė.

Supažindino su veikla

Renginyje dalyvavusi Probacijos tarnybos vyresnioji specialistė Irena Sadauskienė gyventojus supažindino su Probacijos tarnybos veikla, informavo apie vykdomą teistų asmenų priežiūrą, pristatė elektroninio stebėjimo įrangą – apykoję, patarė gyventojams kilusius ginčus spręsti mediacijos pagalba, kreipiantis į Probacijos tarnybos mediatores. Mediacija – tai galimybė konfliktuojančioms šalims ginčą išspręsti taikiai, ne teisminio proceso metu ir priimti abiem šalims priimtiną sprendimą.

Bendravo neformalioje aplinkoje

Renginyje gyvo garso koncertą surengė saksofonininkė Karina Astrauskaitė. Vyko linksmoji estafetė, kurios dalyviai laimėjo puikius prizus. Nuoširdus, betarpiškas ir šiltas bendravimas neformalioje aplinkoje prie arbatos puodelio ir muzikos apsuptyje praėjo nepastebimai, palikdamas visiems malonių įspūdžių.

Alina JONIKĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode