Tirkšlių pušyne nuskambėjo tradicinė Petrinių šventė

 

Ernesta ŠNEIDERAITYTĖ

Šeštadienį Tirkšlių pušyne, kaip ir kasmet, vyko Petrinių šventė. Jau nuo pat pietų, nors ir esant darganotam orui, pušyne būriavosi jauni, aktyvūs žmonės bei žiūrovai – vyko sporto varžybos. Iki vakaro susirinkusiuosius linksmino įvairios kapelos, muzikantai. Šventė užbaigta gegužine iki vidurnakčio.

Sporto varžybos

Blogos oro sąlygos nesutrukdė aktyviai varžytis įvairiose rungtyse: rankų lenkime, virvės traukime, svorio kilnojime, taip pat vyko jau tradicija tapusios tinklinio varžybos Seniūno taurei laimėti. Akmens metime pirmąją vietą užėmė Robertas Žlibinas, antrąją – Aivaras Garalis. Svarsčio kilnojime pirmavo Martynas Kačinskas (24 kartai), o rankenėlės kilnojimo varžybose – A. Garalis. Tradicinę Seniūno taurę laimėjo komanda „Monveinuoda“ iš Mažeikių.

Šv. Mišios

Lietingą popietę Tirkšlių Kristaus Karaliaus bažnyčioje šv. Mišias aukojo klebonas Petras Smilgys. Po šv. Mišių žmonės turėjo galimybę pasiklausyti mišraus choro „Draugystė“ (vad. Ričardas Grušas) koncerto.

Šventė pušyne

Šventės atidaryme vicemerė Irena Macijauskienė pasveikino varduvininkus bei bendruomenei įteikė dovanų: „Šiandien labiausiai sumaišė lietus, tikriausiai šv. Petras įdavė raktus ne nuo tų vartų, kur šviečia saulė, ir dabar turime tai, ką turime. Manau, kad oras mums nesutrukdys. Petrams, Petronėlėms, Petroms ir Pauliams linkiu gražios šventės, geros nuotaikos, o Tirkšlių bendruomenei – naujų, gerų minčių atsiradimo.“ Vicemerė įteikė bendruomenei krepšį su užderėtų derliumi.

Iškėlė vėliavą

Iš negausiai susirinkusių svečių buvo apdovanoti du Petrai ir viena Petra. Tirkšlių seniūnas Juozas Kungys su Petra iškėlė miestelio vėliavą ir taip paskelbė šventę pradėta.

Koncertavo įvairūs atlikėjai

Šventėje toliau visus linksmino įvairios kapelos ne tik iš Mažeikių, bet iš viso rajono, vėliau koncertavo Arvydas Vilčinskas.

Autorės nuotraukos

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode