Viekšnių kultūros vakarai stebina įdomia programa

 

Liepos 1–6 dienomis Viekšniuose vyksta smagūs kultūros vakarai, skirti Viekšnių miesto savivaldos 225-osioms metinėms paminėti. Pirmieji renginiai vyko šeštadienį ir sekmadienį – Amatų diena ir Profesionalaus kino vakaras. 

Demonstravo amatus

Nepabūgę lietingo oro, į šeštadienio popietę Aleksandro Griškevičiaus memorialinio muziejaus kiemelyje vykusią amatų dieną „Amatai sukūrė Viekšnius“ susirinko viekšniškiai ir miesto svečiai. Čia buvo demonstruojami įvairūs amatai, kuriuos pristatė medžio drožėjai, kalvis, keramikas bei kiti amatininkai.

„Lietuvos kalvių kalvis 2016“ Česlovas Pečetauskas iš geležies kalė nuostabius dirbinius. Renginio dalyviai turėjo progą iš arti susipažinti su kalvio darbu, pamatyti, kaip iš metalo gimsta unikalūs daiktai: rožė, saldainis, pasaga, gėlės žiedas...

Įėjus į muziejaus patalpas, akį traukė ant sienų eksponuojama Č. Pečetausko darbų paroda. Ten pat sudėtos knygelės ir leidiniai, kur besidomintieji kalvyste galėjo susipažinti su šio amato subtilybėmis. Šio kalvystės meistro darbai – ant akmenų tupintys paukšteliai – puošia gražiausias Viekšnių miesto erdves.

Norinčiuosius išmokti puodų žiedimo technikos, dailės ir technologijų mokytojas, keramikas Vitalijus Baltutis pamokė, nuo ko pradėti ir kaip tai daroma. Paties mokytojo nužiesti puodai taip pat puikavosi muziejaus kiemelyje.

      Medžio drožėjas Stasys Baltutis susikaupęs skaptavo šaukštus, norintiems leido pabandyti tai padaryti patiems, tačiau perspėjo atsargiai elgtis su įrankiu. Kitas medžio meistras dirbo pjūklu.

Atėjusieji į renginį vaišinosi gira, gardžia koše, kastiniu su bulvėmis bei kitais skanumynais.

Žiūrėjo filmus

Sekmadienį visų laukė profesionalaus kino vakaras. Viekšnių kultūros centro salėje nuo 18 valandos buvo rodomas animacinis filmas vaikams „Gerasis dinozauras“. Vėliau veiksmas persikėlė į Viekšnių lauko estradą, kur pristatyti du lietuvių režisierių filmai: įtempto siužeto drama „Emilija iš Laivės alėjos“, nuotykių komedija „Dėdė Rokas ir Nida“.

Jaukiai įsisupę į šiltus pledus, gardžiuodamiesi karšta kava ir arbata, žiūrovai smagiai bendravo tarpusavyje, mėgavosi grynu oru, geromis profesionalaus kino teikiamomis akimirkomis.

Alina JONIKĖ

Nuotraukos autorės ir Linos Andrulienės

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode